Teden otroka (1.10.12)


JESENSKO OBARVAN TEDEN OTROKA

Vsako leto praznujemo na prvi ponedeljek v oktobru Dan otroka, a ker si prireditve pogosto sledijo do konca tedna, govorimo kar o Tednu otroka. Tema letošnjega Tedna otroka je bila »Radosti in stiske odraščanja«.

Tudi na Olgici smo se odločili praznovati kar cel teden. Tako je bilo v popoldanskem času v oddelkih podaljšanega bivanja zelo zanimivo, igrivo, ustvarjalno in poučno, saj smo učiteljice podaljšanega bivanja skupaj z nekaterimi učiteljicami razrednega in predmetnega pouka pripravile raznovrstne delavnice in športne igre. Pri tem smo se želele čim bolj približati otrokom, njihovim željam, potrebam in interesom.

Ker Teden otroka praznujemo v jesenskem času, ko nas narava najbolj obdaruje s svojimi plodovi in sadeži, smo se odločili, da bomo iz le-teh v različnih delavnicah izdelovali izdelke. Tako smo izdelovali punčke iz ličja, trganke z motivi buč in gob, izdelke iz storžev, buč, semen, lubja, mahu,… Ustvarjali smo slike z živalmi iz listja ter sestavljali živali iz kostanjev in želodov. Otroška domišljija je bila neizmerna, njihovi izdelki pa naravnost čudoviti. Čas v delavnicah je mnogim otrokom prehitro minil, saj so zelo radi ustvarjali. Zelo smo bili veseli tudi mnogih staršev, dedkov in babic, ki so si vzeli čas in skupaj s svojimi otroki in vnuki posedeli ter jim pomagali ustvariti zanimive izdelke.

Zraven ustvarjalnih delavnic, so se učenci lahko udeležili še pravljične ure v knjižnici, športnih iger v telovadnici in na šolskem igrišču, šaha, namiznega tenisa ter pingponga.

V petek smo na čudovit jesenski dan pripravili razstavo izdelkov pri jedilnici, okrasili učilnice in hodnike. Ob športnih igrah smo Teden otroka na šolskem igrišču zaključili s pravim jesenskim piknikom, na katerem ni manjkalo kuhanih kostanjev, sočnih jabolk, hrušk in grozdja. Učenci, starši in stari starši so se lahko posladkali tudi z »leno pito«, ki so jo pri gospodinjstvu spekli učenci devetega razreda ter s sadnim kolačem, ki so ga spekle kuharice.

Na Olgici je bil cel teden prežet z dobro voljo, otroškim smehom in igrivostjo. Naj bo čim manj stisk in čim več radosti tudi v njihovih družinah.

                                                                                                                                              Lidija Kodrič Kmet

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost