Vtisi učencev DOŠ Jožefa Košiča o obisku pustne povorke

Učenci višjih razredov in učitelji Dvojezične osnovne šole Jožefa Košiča iz Gornjega Senika smo 15. februarja bili na izletu na Ptuju.

Na povabilo partnerske šole OŠ Olge Meglič smo obiskali 55. mednarodni pustni festival – Kurentovanje na Ptuju, ki je največja pustno-karnevalska prireditev v Sloveniji.

Ko smo prišli v šolo, nas je že čakalo okusno kosilo. Po kosilu smo si ogledali pustno povorko. Videli smo zanimive maske in 24 skupin kurentov. Najbolj so nam bili všeč kurenti, ki jih poznajo po vsem svetu. S hudim zvonjenjem so odganjali zimo in klicali pomlad. Poleg njih je bilo na povorki še ogromno mask, tudi skupine iz različnih držav. Nam so bili najbolj všeč: sove, piščanci, obuti mački, copate, palčki, negro… Posebej čestitamo tudi skupini Aluminijčki. Dobili smo veliko idej za naslednjo šolsko pustno povorko.

Po povorki smo šli nazaj v šolo, kjer so nas že čakali s krofi in s toplim čajem. Počutili smo se zelo dobro.

Na izletu smo se imeli lepo, bili smo dobre volje in z lepimi doživetji smo se vrnili domov. Hvala lepa osnovni šoli Olge Meglič za vabilo in za to, da smo tudi učenci ter učitelji DOŠ Jožefa Košiča lahko bili udeleženci te nepozabne prireditve.

Zapisali: učenci DOŠ Jožefa Košiča Gornji Senik

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost