Sobotne matematične delavnice

V soboto, 16. maja 2015, so na naši šoli med 9. in 12. uro potekale matematične delavnice za učence z individualiziranim programom za nadarjene. Delavnice sta pripravili naši mentorici, ga. Vida Lačen in ga. Simona Jakomini. Namen delavnic je bil, da razširimo svoje znanje na področju matematike.

Ko smo prišli v šolo, smo se takoj odpravili na sprehod po mestu. Med sprehodom smo reševali delovne liste z matematičnimi nalogami, ki sta jih za nas pripravili mentorici, in ki so bile povezane z našim mestom. Na stavbah, tablah in napisih smo opazovali različne matematične vsebine s področja aritmetike in geometrije. Po končanem sprehodu po mestu so bili naši delovni listi že bolj ali manj rešeni. Po krajšem odmoru in malici smo se nato lotili reševanja številnih drugih nalog in matematičnih problemov iz škatel, ki sta jih prav tako za nas pripravili naši mentorici. Tudi te naloge in probleme smo dokaj hitro rešili.

Matematične delavnice so se tako končale, malce smo se še posladkali ter se s polno glavo matematičnega znanja odpravili domov.

Zapisal: Anej Podgorelec, 7. b

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost