Zaključek bralne značke

Tudi v letošnjem šolskem letu smo učenci Olgice pridno brali. Kar 180 učenk in učencev nas je osvojilo bralno značko. Zato prejmemo priznanja Društva bralne značke Slovenije. Devetošolci, ki so pridno brali vseh devet let in leto za letom osvojili bralno značko, so postali ZLATI BRALCI, ZLATE BRALKE. Teh učencev je bilo letos enajst in to so: Klara Kolednik, Ajda Podgorelec, Brina Hren, Amadeja Čerček, Nuša Puž, Vita Mrgole, Sarah Ines Rakuš, Lara Peklar, Jaki Kovač, Maja Rihtarič in Tajda Ljubec. V zahvalo, za devetletno zvestobo knjigi, so na valeti prejeli knjižno nagrado OTROCI SVETA, avtoric Janje Vidmar in Benke Pulko. Vsem iskrene čestitke z željo, da jih knjiga spremlja tudi v bodoče.

Seveda pa smo tudi letos bralno značko zaključili malo drugače. V torek, 16. 6. 2015, se nam je najprej predstavila šolska dramska skupina pod vodstvom Simone Truntič in Darka Zupanca, s čudovito odigrano predstavo LEVJI KRALJ. Kasneje smo spoznali mlado pisateljico KATARINO VAUPOTIČ iz Velike Nedelje, staro komaj 14 let, ki nam je, preko pogovora s knjižničarko Alenko Kandrič, predstavila sebe in svoj knjižni prvenec BELE VRTNICE. Gre za fantastično mladinsko zgodbo, v kateri se prepleta grška mitologija in tradicionalne družinske vrednote. Katarina nam je z kratko obnovo in branjem odlomkov zgodbo nekoliko približala, predvsem pa smo ob tem začutili njeno bogato in čisto izražanje, ob enem pa željo, da knjigo čimprej preberemo tudi sami.

Bralna_zn8

Priznanja, knjige, srečanja s pisatelji, svet domišljije… Nagrade ob branju so res lepe. Upam, da se nam – bralcem, v prihodnosti pridružite še tisti, ki včasih za branje potrebujete malo več spodbude. Mi bralci vam zagotavljamo, da je v svetu literature resnično lepo.

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost