Naravoslovni dan in tradicionalni slovenski zajtrk

2015_11_20_Naslovna

V petek, 20. novembra 2015, smo imeli vsi učenci naše šole naravoslovni dan, na katerem smo se lotili različnih dejavnosti.

Učenci od 1. do 3. razreda so dan začeli z obiskom čebelarja ter pogovorom o tradicionalnem slovenskem zajtrku in njegovi sestavi. Zaključili so ga z razstavo izdelkov, ki so jih izdelali. Izdelovali so čebelice iz različnih materialov, in sicer prvošolci iz plastelina, drugošolci iz kartonastih tulcev in celofana, tretješolci pa iz orehovih lupin.

Učenci 4. in 5. razreda so prav tako pričeli naravoslovni dan z obiskom čebelarja. Na obisk so namreč povabili predsednika Čebelarskega društva Ptuj,  g. Vrtiča. Pripravili so tudi domače maslo, pri čemer jim je pomagala ga. Lenart. Pogovarjali so se še o lokalno pridelani hrani, pomenu kmetijstva ter živilih za zajtrk in čebelarstvu. Naravoslovni dan so zaključili s pripravo jabolčne čežane.

Učenci šestega razreda so se udeležili delavnice o zdravi prehrani z go. Šmigoc ter si ogledali proizvodnjo Pekarne Ptuj.

Sedmošolci so izvedli delavnice o odraščanju ob pomoči ge. Peklar Selinšek in ge. Markovič, ogledali pa so si tudi poučni film o odraščanju in se nato o njem še pogovorili.

Delavnica za učence osmega razreda, ki sta jo izvedli predstavnici CSD, je vključevala pogovore o odraščanju in aidsu.  Prisluhnili so tudi predavanju o spolni vzgoji pod vodstvom dr. Kolarjeve.

Devetošolci smo izvedli delavnico o zasvojenosti ter si ogledali poučni film o zasvojenosti z drogami in njenih posledicah.

Ta naravoslovni dan pa je bil poseben tudi zato, ker smo bili vsi učenci in delavci šole del vseslovenskega projekta, in sicer slovenskega tradicionalnega zajtrka, s katerim se učimo pomena lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave. Tako so nam ta dan še posebej teknili domači kruh, med, mleko in orehi.

Zapisali šolski novinarki: Ina Gajzer in Tjaša Cebek, 9. b

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost