Dan šole 2015

Naslovna_2V sredo, 2. decembra 2015, smo s prireditvijo OLGICA EKO FASHION DESIGN obeležili dan šole. Ob 18. uri so se v nabito polni šolski telovadnici za nekaj trenutkov ugasnile luči in prireditev se je pričela. Po uvodnem pozdravu Bora, ki je prireditev vodil, so nas nagovorili naša ravnateljica, ga. Helena Ocvirk, podžupan mestne občine Ptuj, g. Gorazd Orešek, g. Andrej Pristovnik z Direktorata za okolje, s sektorja za odpadke na Ministrstvu za okolje in prostor ter ga. Sanja Prelogović, ravnateljica pobratene šole Đuro Ester iz Koprivnice na Hrvaškem.

Po nagovorih je Bor znova prevzel mikrofon in napovedal spektakularno modno revijo, katere rdeča nit so bile EKO obleke iz odpadnih in zavrženih materialov. Večino oblek smo izdelali učenci ob pomoči naših mentorjev v okviru tehniških dni in drugih dejavnosti na šoli, veliko pa so jih izdelali tudi učenci ob pomoči svojih staršev ter starih staršev doma. Vse pa so imele nekaj skupnega – bile so spektakularne. Naše manekenke in manekeni so jih predstavili v kar šestih izhodih. Tako smo videli: obleke iz odpadnih vrečk, papirja, plastike, blaga, kombinacije plastike in papirja ter na koncu še večerne obleke. Po vsakem izhodu je voditelj Bor za strokovno mnenje povprašal tudi modnega kritika Dolče Matkota.

Za vmesne točke med izhodi so poskrbele plesalke iz 5. in 6. razreda, naši drugošolci – reperji ter Kaja, Emma in Naja, ki so nam zapele pesmi, s katerimi so se predstavile na letošnji prireditvi Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.

Za medijsko pokritost smo seveda skrbeli mi – šolski novinarji, ki lahko potrdimo, da je bila prireditev zares spektakularna in nam bo vsem ostala še dolgo v lepem spominu.

 

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 7. b

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost