Predavanje o angleški šoli

V torek, 7. marca 2017, nas je osmošolce obiskal gospod Neil McLoughlin iz Liverpoola, ki pa sedaj živi na jugu Anglije, in sicer v mestu Brighton. Prišel je z namenom, da nam predstavi šolski sistem v Veliki Britaniji.

Na začetku predstavitve, ki je seveda potekala v angleščini, nam je povedal nekaj zanimivih dejstev o sebi. Nato nam je podrobneje predstavil šolo po imenu Buckswood School, kjer poučuje. Obiskujejo jo učenci od desetega do devetnajstega leta, in sicer iz kar 47 različnih držav. Povedal nam je, da si na šoli prizadevajo, da bi vsak učenec odkril tisto, kar počne z ljubeznijo in kar mu gre dobro od rok. Tako lahko učenci, ki jih še posebej zanimajo tuji jeziki, izbirajo med kar sedemnajstimi, ki jih šola ponuja. Na voljo so številne druge obogatitvene dejavnosti. Nekateri učenci, ki obiskujejo omenjeno šolo, gredo vsak dan po pouku domov, medtem ko drugi, navadno tisti iz bolj oddaljenih krajev, tam tudi prespijo. Tak sistem šolanja se v Angliji imenuje ‘boarding school’. Na šolskem posestvu imajo med drugim manežo za jahanje konj, nogometno in tenis igrišče, igrišče za rugby, bazen in 7 dijaških domov, v katerih prebiva 250 od 470 otrok.

Po zelo zanimivi predstavitvi smo se pomerili v kvizu. Razdelili smo se v dve skupini, nato pa odgovarjali na vprašanja, katerih odgovore smo izvedeli med predstavitvijo. Vsaka skupina, ki je pravilno odgovorila na vprašanje, je nato izbrala enega predstavnika, ki je moral ‘odpihniti’ ribico kar najbližje cilju. S tem zabavnim kvizom smo zaključili to zelo poučno predstavitev.

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 8. b

 

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost