Prvi športni dan v okviru “Ptujskega športnega vikenda”

V soboto, 16. septembra 2017, smo se učenci Olgice v okviru 1. športnega dneva udeležili »Ptujskega športnega vikenda«, ki je potekal na mestnem stadionu in okolici. Bili smo edina ptujska šola, ki se ga je udeležila.

Najprej je bilo kar nekaj bojazni, da športnega dne sploh ne bo, saj se črni oblaki niso in niso hoteli umakniti. Ko smo učenci nekaj po 8. uri prišli v šolo, smo izvedeli, da športni dan le bo. Najprej smo šli na malico, nato pa smo se po oddelkih odpravili proti mestnemu stadionu, kjer je bilo pripravljenih že veliko dejavnosti. Vsi smo se najprej zbrali na igrišču z umetno travo, kjer smo s »1000 gibi« ogreli svoje mišice v okviru šole zdravja. Po segrevanju smo se po razredih odpravili na različne dejavnosti. Mi, učenci 8. razreda, smo se najprej odpravili igrat nogomet. Polurna tekma je zelo hitro minila in že nas je čakala naša naslednja postaja – simulatorji veslanja, ki so bili vsem zelo zanimivi in zabavni, saj nas jih je večina uporabljala prvič. Po simulaciji veslanja smo se v veslanju preizkusili še čisto zares, in sicer v kajakih, ki jih je v velikem bazenu na preizkušnjo ponujala Kajakaška zveza Slovenije. Na športnem vikendu se je predstavila tudi Slovenska vojska, ki nas je naokrog popeljala v enem svojih oklepnih vozil, kar je bilo prav tako izjemno zabavno. Naslednji šport, v katerem smo se preizkusili, je bil streljanje v Strelskem klubu Ptuj. Pošteno smo se razgibali tudi na fitnesu, nato pa se preizkusili še v jogi. Naša zadnja športna dejavnost je bil frizbi, in sicer na igrišču z umetno travo, kjer smo prav tako izjemno uživali.

Tudi učenci od 1. do 3. razreda so se na športnem dnevu dobro razgibali. Igrali so mini rokomet, spoznali gasilce in se preizkusili v gašenju, vozili so se z oklepnim vozilom slovenske vojske, se preizkusili v frizbiju, kolesarili ter igrali mali nogomet.

Učenci od 4. do 6. razreda so preverili svojo vzdržljivost na testu hoje, nato pa se pomerili še v frizbiju in plezanju. Seveda je ostal še čas za skupinske športe kot so nogomet, mini rokomet in med dvema ognjema.

Ob 12.15 smo se vsi odpravili nazaj proti šoli, kjer se je naš prvi športni dan v tem šolskem letu zaključil. Čeprav smo morali v šolo priti v soboto, nam ob koncu nikakor ni bilo žal, saj smo na športnem dnevu izjemno uživali. In celo vreme je zdržalo.

 

Zapisal učenec IP-TISK: Miha Godicelj, 8. a

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost