“Čombo – sončni kralj” na srečanju lutkovnih skupin

Na naši šoli že devet let, pod mentorstvom ge. Simone Jakomini, deluje lutkovna skupina Sončki. V času svojega delovanja so pripravili že vrsto predstav, nazadnje pa se lotili predstave z naslovom Čombo – sončni kralj.

Z omenjeno predstavo so se v sredo, 28. marca  2018, v Vaško-kulturni dvorani Dornava predstavili na srečanju lutkovnih skupin. Zgodba govori o domišljavem, samovšečnem petelinu, ki se spopada s svojo lastno podobo. Skupaj z njim v kokošnjaku živijo kokoši, ki ga občudujejo in se mu v vsem podrejajo, hkrati pa se ves čas sprašujejo, katera mu je najbolj pri srcu. Pri predstavi so sodelovali Staš Pevec, Anja Korošec, Jana Dokl, Brina Koštomaj, Ela in Neža Gašparič, Ela Milošič in Eva Horvat. Za priredbo igre, idejno zasnovo lutk, sceno in režijo je poskrbela ga. Simona Jakomini, za tehnično podporo pa g. Darko Zupanc.

Predstava je bila med gledalci lepo sprejeta, prav tako med recenzenti, ki so v svoji oceni med drugim zapisali:

»Vsa oprema predstave je čudovita – minimalistična, a učinkovita. Živalske (vodene) lutke so odlične … Uporaba senčnega gledališča (pogled v čeber) je odlična. Ta prizor prihajajočega materinstva je v celoti lepo izpeljan, močan in ponuja odlično dramaturško motivacijo za spremembo odnosov v kokošnjaku. Valjenje jajca s primerno glasbeno podlago je med najlepšimi prizori srečanja. Tudi scenografija je lepa – lesen kokošnjak z mrežo, vse potrebne odprtine za pojavljanje in odhajanje lutk, nakazuje hierarhijo … Pozicioniranje petelina na streho, klicanje sonca in umeščanje sonca za petelinom ustvari prelep »kraljevski« prizor … Presenetljiva celostna estetika, odlična izbira lutkovnih tehnik, nekaj zares prepričljivih prizorov (petelin na strehi, gnetenje kokoši, valjenje jajca, padec v čeber …).«

Zapisala učenka IP-TISK: Zarja Malovič, 8. a

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost