3. naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda

V četrtek, 19. aprila 2018, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda 3. naravoslovni dan v okviru katerega smo spoznali različne naravoslovne vsebine.

Učenci  6. razreda so se odpravili v Mestni Vrh, kjer so se sprehodili po gozdni učni poti, na kateri so jih spremljali vodniki gozdarji, ki so jim povedali veliko o gozdnih rastlinah, živalih, geoloških značilnostih in naravnih pojavih.

Sedmošolci so se odpravili v Maribor, kjer so obiskali Hišo eksperimentov in Akvarij-terarij. V hiši eksperimentov so se najprej udeležili delavnice, v kateri so se lotili izdelave bio plastike, nato pa si  ogledali številne eksperimente iz stalne zbirke, ob katerih so spoznali naravoslovne pojave iz različnih znanstvenih področij. V Akvarij-terariju so imeli priložnost videti piraje, južnoameriške sladkovodne roparice, tropske ribice kot tudi različne plazilce.

Učenci osmega razreda so se seznanili z zdravo prehrano in s pastmi nezdravega življenja. Predavanje je vodila ga. Maja Šmigoc iz ZD Ptuj. Preizkusili so se tudi v športni delavnici pri kateri so spoznavali načine za izboljšanje gibalne in funkcionalne gibljivosti.

Devetošolci smo se odpravili do čistilne naprave, kjer smo spoznali mehansko čiščenje odpadne vode. Po končanem predavanju in ogledu smo nadaljevali pot v šolo, kjer smo se udeležili še dveh delavnic. Prvo je pripravila LEA – Lokalna energetska agentura spodnje Podravje; v njej pa smo se pogovarjali o varčevanju z energijo. V drugi delavnici pa smo razširili svoje znanje o pridobivanju energije in alternativnih virih energije.

 

Zapisala učenka IP-TISK : Sara Gmajner Primc, 9. b

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost