Regijsko srečanje »Varno na kolesu«

V sredo, 18. aprila 2018, se je na Olgici odvijalo regijsko srečanje  »Varno na kolesu«. Projekt so na pobudo družbe Butan plin podprli tudi: Javna agencija RS za varnost prometa, Kolesarska zveza Slovenije, Policija, Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav in družba BTC.

V okviru razpisa, ki poteka že šesto leto, je svoja znanja o varstvu v prometu utrjevalo že več kot 14.000 mladih kolesark in kolesarjev iz več kot 250 različnih osnovnih šol. Letos je sodelovalo več kot 100 šol oziroma kar 3.700 šolarjev, med drugimi tudi naša šola. Tudi med samo prireditvijo, ki jo je vodil moderator Jani Kolenc iz družinskega gledališča Kolenc, so lahko učenci, preko kviza Lepo je biti kolesar, izkazali svoje znanje o prometu.

Na regijskem srečanju, ki ga je skupaj z našo šolo organiziral Butan plin, so nastopili naši učenci, spregovorili so tudi številni govorniki: ravnateljica OŠ Olge Meglič, gospa Helena Ocvirk, gospod Marjan Kolarič, podžupan Mestne občine Ptuj, gospod Bojan Žibert iz družbe Butan plin, gospod Janez Rojko, predstavnik policijske postaje Ptuj in gospod Franc Kozel s področja varstva in vzgoje v prometu za MO Ptuj.

Sledilo je podeljevanje zahval in nagrad predstavnikom šol, ki so sodelovale. Prav vsi sodelujoči učenci so v športni vrečki prejeli še odsevni trak, zvezek in zvonček.

Najboljše tri šole v regiji so prejele še denarno nagrado v skupni vrednosti 600 € in dodatne praktične nagrade. Največ točk iz podravske regije sta zbrali OŠ Sveti Tomaž (1. mesto) in OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica (2. mesto) in se bosta udeležili velike zaključne prireditve, ki bo 24. maja v Ljubljani. Tako se še naprej potegujeta za glavno donacijo, v višini 1000 €.

Nazadnje so se učenci skupaj s svojimi mentorji družili še ob prigrizku, nato pa se podali na kolesarski poligon, ki ga je pripravila Agencija za varnost v prometu in se pridružili predstavitvam Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj ter Policijske postaje Ptuj.

Zapisala: Alenka Kandrič

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost