Ekskurzija v Celovec

V sredo, 25. aprila 2018, smo se učenci, ki obiskujemo obvezni izbirni predmet nemščino, odpravili na jezikovno ekskurzijo v Celovec.

Zbrali smo se pred šolo in se odpravili do parkirišča pod gradom, kjer nas je čakal avtobus. Pot nas je vodila skozi Maribor in Dravograd v  sosednjo Avstrijo.

Najprej smo se odpeljali v mesto Celovec (nemško Klagenfurt), glavno mesto avstrijske Koroške, ki leži ob  prečudovitem Vrbskem jezeru. Zanimivo je, da je bil Celovec nekoč pretežno slovenski, v današnjem času pa  na ulicah Celovca le izjemoma zaslišimo slovensko govorico.  Sprehodili smo se skozi stari del mesta in si ogledali številne znamenitosti. Najbolj sta nas pritegnila zmajev vodnjak ter kip cesarice Marije Terezije. Imeli smo tudi nekaj prostega časa, da mesto raziščemo še sami. Zelo zabavno je bilo preizkusiti svoje znanje nemščine v praksi, ko smo si kupovali sladoled ali kakšen spominek.

Naša naslednja postojanka je bil Minimundus (svet v malem), kjer smo si ogledali 156 znamenitosti iz celega sveta in tako prepotovali svet v le dveh urah. Našli smo tudi NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Blejsko jezero. Nato smo obiskali še planetarij, kjer smo primerjali celotno zgodovino Zemlje z enim kozmičnim letom in izvedeli veliko novega o nastanku Zemlje.

Sledil je obisk Evropa parka, ki leži ob največjem alpskem jezeru na avstrijskem Koroškem. Imeli smo nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za podajanje frizbija in druge športne aktivnosti. Na ekskurziji smo se vsi zelo zabavali in izvedeli veliko novih stvari.  Jure Peklar, učenec 7. b razreda, je posnel tudi zanimiv filmček o naših doživetjih.

Video predstavitev

Sanja Kopše, 9. b

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost