Zaključna ekskurzija za učence 9. razreda

V petek, 8. junija 2018, smo se učenci 9. razreda odpravili na našo zadnjo ekskurzijo v osnovni šoli. Ko smo se vsi zbrali pod gradom, smo se odpravili proti Dolenjski.

Naša prva postojanka je bil grad Turjak, kjer smo si ogledali zunanjost gradu in tudi njegovo notranjost. Naša vodička nam je povedala nekaj zanimivosti o Turjaku, potem pa smo se odpravili nazaj na avtobus in se peljali do Rašice, kjer je Trubarjeva rojstna hiša. Tam nas je sprejel prijazen gospod, ki nam je tudi povedal veliko stvari o Primožu Trubarju, njegovem šolanju in življenju, česar prej še nismo slišali. Po ogledu smo spet sedli na avtobus in se odpravili proti morju. Najprej smo se ustavili v Portorožu, kjer smo se nekateri namočili v morje, drugi pa so se odpravili na sladoled v bližnjo slaščičarno. Ko smo se posušili, smo se odpravili do ladjice, ki nas je zapeljala do Sečoveljskih solin. Soline so bile poimenovane po bližnji vasi Sečovlje. Skozi park smo se sprehodili do sobe, kjer smo si ogledali nekaj posnetkov o solinarstvu in tradiciji pridobivanja soli. Spet smo se odpravili na avtobus in se odpeljali do Pirana. Tam smo imeli čas, da nekaj pojemo in se sprehodimo po ulicah.

Na naši zadnji ekskurziji smo se vsi zelo zabavali in ker smo vedeli, da je to ena naših zadnjih skupnih dogodivščin, ni manjkalo niti solz.

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 9. b

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost