Šola v naravi

Naš predzadnji dan na Krasu smo si pobliže ogledali koliševko – to je oblika udorne kraške doline. Ogledali smo si tudi vojaške rove, nato pa se opravili na devetkilometrski pohod do Planinske jame. Kljub dolgi poti, je le-ta hitro minil, saj smo si imeli ogromno za povedati, hkrati pa smo tudi pozorno opazovali okolico in iskali jurčke. Naše utrujene noge so zahtevale počitek, zato smo si privoščili oddih s kosilom na prostem, ki sta nam ga pripeljala kuhar in kuharica. Na srečo nam nazaj ni bilo treba peš; rešil nas je avtobus. Zvečer smo se imeli odlično, saj smo ob taborniškem ognju doživeli pravo presenečenje. Za praznovanje desetega rojstnega dne so starši dostavili štiri torte, s katerimi smo se z užitkom posladkali.

Lepe pozdrave s Krasa!

Petošolci


3. dan

Naš tretji dan šole v naravi je bil znova poln raznolikih dogodivščin. Najbolj nam bo v spominu zagotovo ostalo veslanje po reki Rak.

Ogledali smo si šeTkalčevo jamo, kjer smo lahko občudovali ponor prej omenjene reke, ki jo bomo videli spet jutri v Planinski jami.

Zaigrali smo tudi živi zemljevid reke Ljubljanice in presenečeni ugotovili, da le-ta izvira v Prezidu na Hrvaški.

Pred nami še je nekaj sprostitvenih večernih aktivnosti, nato pa na zaslužen počitek, saj nas jutri čakajo nova raziskovanja.

Lep pozdrav na Štajersko!

Petošolci


2. dan

Tudi drugi dan naše šole v naravi smo izvedli številne zabavne in poučne aktivnosti. Peljali smo se z lojtrnikom, ogledali smo si maketo Cerkniškega jezera in multivizijo o njem, nato pa smo ga občudovali še v živo. Tudi čas kosila je bil posebno doživetje, saj smo ga prvič v življenju jedli v kozolcu. Manjkalo ni niti raziskovalnih dejavnosti. Skupina “stezosledcev”je v gozdu naletela na stopinje košute in medveda; našli smo celo medvedje iztrebke. Videli smo tudi belouško, nato pa smo na krmišče zraven hrane namestili še kamero. Veselimo se že četrtka, ko bomo videli, katere živali smo nahranili.

Lepe pozdrave s Krasa!

Petošolci


1. dan

V ponedeljek, 10. septembra 2018, smo se petošolci odpravili na Kras, kjer smo se udeležili raziskovalnega tedna “Raziskovanje Krasa” v okviru šole v naravi. Zbrali smo se zjutraj na parkirišču pod gradom, od koder nas je avtobus odpeljal do CŠOD Rak v Cerknici.

Ko smo prispeli, smo najprej odnesli svojo prtljago v sobe, nato pa se je naše raziskovanje že začelo. Podali smo se v Zelške jame, kjer smo v živo opazovali  netopirje, na učni poti pa preučevali rastlinje in živalstvo. Naučili smo se določiti starost dreves po letnicah na prerezu debla in opazovali kraške lepote. Še posebej nas je navdušil naravni most.

Razdelili smo se v več skupin in vsaka je bila zadolžena za drugo dejavnost. Tako smo nekateri fotografirali, drugi pa opravljali meritve (npr. temperaturo v jami, vodi itd.). Naše učiteljice so nas pri tem usmerjale in pomagale, če se je kje zataknilo.

Prvi dan poln lepih doživetij je minil kot bi mignil.

Pošiljamo vam lepe pozdrave s Krasa!

Petošolci z učiteljicami Simono, Darjo in Matejo

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost