Praznik slovenske košarke

Gotovo ni Slovenca, ki se ne bi spomnil 17. septembra 2017. Tega dne se je naša slovenska košarkarska reprezentanca, pod vodstvom selektorja Igorja Kokoškova, zavihtela na najvišjo stopničko evropske košarke. V Carigradu v Turčiji je namreč v finalu Evropskega prvenstva v košarki v zgodovinski tekmi premagala ekipo Srbije, s čimer se je Slovenija prvič v svoji kratki zgodovini okitila z naslovom evropskega košarkarskega prvaka.  

Košarkarska zveza Slovenije je zato ta dan proglasila za praznik slovenske košarke. Dan smo obeležili tudi na naši šoli. Ob 11.20 smo se vsi učenci odpravili v šolsko telovadnico, kjer sta nas Mojca in Matija, ki sta povezovala prireditev, spomnila na zgodovinsko tekmo izpred enega leta. Nato smo si ogledali še dve košarkarski tekmi. V prvi so se pomerili člani naše šolske košarkarske ekipe mlajših učencev, v drugi pa še starejših. Obe tekmi smo pospremili z vnetim navijanjem.

S to prireditvijo smo tudi na naši šoli prispevali svoj košček v mozaiku dogodkov, ki so ta dan potekali po celi Sloveniji.

 

Zapisal učenec IP-TISK: Marko Lenart, 7. a

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost