‘Olgoridžini’ na 59. mednarodni karnevalski povorki

Kot že vrsto let se je tudi letos naša šola odločila sodelovati na 59. mednarodni karnevalski povorki, ki je potekala v nedeljo, 3. marca 2019.

Priprave nanjo so se začele že dolgo prej, saj smo se najprej morali odločiti, v kaj se bomo sploh našemili. Odločili smo se, da se bomo letos predstavili kot domorodci z Olgice, oziroma ‘Olgoridžini’. Naše maske so zahtevale zelo veliko vloženega dela in truda, tako da smo se že v februarju, na sobotnem tehniškem dnevu, lotili izdelovanja naših kostumov. Izdelali smo čudovite maske, od katerih je vsaka ne samo ročno poslikana, ampak tudi unikatna. Poslikali smo še temno rjave majice in izdelali glasbene inštrumente – rainmakerje, didžeriduje, ropotulje in lesene palice, ki smo jih prav tako ročno poslikali. Pripravili smo tudi posebno koreografijo, ki smo jo pridno vadili v dneh pred povorko in s katero smo se predstavili na štirih lokacijah, med drugim tudi pred Mestno hišo.  

V nedeljo smo se zbrali v šoli že ob enajsti uri, pojedli kosilo in se namaskirali, nato pa še enkrat zvadili našo koreografijo. Okoli 12.15 smo se odpravili do Potrčeve ulice, kjer smo na vročem soncu počakali na začetek povorke. Dvainštirideset ‘Olgoridžinov’ se je skupaj z učiteljicami Simono Jakomini, Tjašo, Dorotejo, Patricijo in Heleno predstavilo na povorki. Gledalci so nas vseskozi nagrajevali z aplavzi in deležni smo bili številnih pohval za naše lepe maske. Okrog četrte ure, po končani povorki, smo prispeli do šole, kjer smo se posladkali s krofom, nato pa smo se polni novih vtisov odpravili domov.

 

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

 

(Skupno 546 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost