Aktivnosti v RaP-u ob svetovnem dnevu zdravja

7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja, zato smo ga tudi v RaP-u obeležili s posebnimi aktivnostmi. V 1. b smo naše aktivnosti poimenovali Sadje in čuječnost doživljanja.

Pogovarjali smo se o čuječnosti, ki je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja. Čuječnost je duševna sposobnost vsakega človeka. Pomeni pa tudi nabor tehnik in metod, s katerimi sistematično razvijamo to zavedanje. Z različnimi dejavnostmi povečujemo raven čuječega zavedanja v življenju nasploh.

Mi smo si izbrali sadje (jabolka, borovnice), si ga pozorno ogledali, povonjali, okušali in dobro prežvečili. Bili smo zelo pozorni, kaj damo v usta.

Nato smo pripravili še sadni smoothie. Med pripravo smo poimenovali, povonjali in okušali sadje (tj. borovnice, jagode, hruške, jabolka in banane), ob koncu pa smoothie tudi popili.

 

Zapisala učiteljica RaP-a: Lidija Žmavc

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost