Parada učenja

V organizaciji Ljudske univerze Ptuj, smo se v sredo, 15. maja 2019, udeležili Parade učenja – Dan učečih se skupnosti, v okviru nacionalnega projekta TVU (Teden vseživljenjskega učenja). Parada učenja se sicer organizira kar v 17 krajih širom po Sloveniji, povsod na isti dan. Zaradi slabega vremena smo se letos preselili v Dominikanski samostan, kjer smo šole in drugi zavodi svoje znanje predstavljali na najrazličnejše načine. Vsak izmed predstavnikov se je predstavil tudi s kulturnim programom na prireditvi, na kateri je uvodoma spregovorila tudi županja Nuška Gajšek.

Naša šola je na stojnici predstavila pot nastanka kruha z naslovom »Najboljši kruh doma se peče.« Obiskovalcem pa smo ponudili tudi zdrav pirin kruh in recept zanj.

Parada učenja je namenjena pripadnikom vseh generacij, tako smo se na njej srečali ponudniki znanj in spretnosti ter obiskovalci. Vsi skupaj  smo to znanje in spretnosti lahko medsebojno črpali in izmenjali. Začutiti je bilo živahen utrip enih in drugih, raznolikost vsega, polno radovednosti, ponosa, pohval in še in še. Gre za odlično priložnost gojenja kulture vseživljenjskega učenja.

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost