Muzikal ‘Poetovio’

Letošnje leto je za naše mesto Ptuj še posebej pomembno, saj praznujemo 1950-letnico njegove prve pisne omembe. Na naši šoli smo se zato odločili, da bomo ta zgodovinsko izjemno pomemben dogodek obeležili z muzikalom.

Tako je v torek, 18. junija 2019, ob 20.30 na dvorišču Minoritskega samostana potekal muzikal Poetovio, ki je bil zelo dobro obiskan.

Na muzikal so se učenci začeli intenzivno pripravljati že takoj v začetku šolskega leta, saj se je ideja rodila že lanskega maja. Sodelovalo je kar 80 naših učencev. Avtorica muzikala je Renata Debeljak, ki ni le napisala scenarija, temveč se je izjemno izkazala tudi v vlogi režiserke. Za vso glasbo, priredbo pesmi in zapisana besedila pa je zaslužna gospa Ana Delin iz Arsane, ki je svoje delo več kot odlično opravila.

Ob začetku prireditve sta navzoče nagovorili naša ravnateljica, Helena Ocvirk in ptujska županja, Nuška Gajšek.

Po njunem uvodnem pozdravu pa se je glasbena predstava pričela. V vlogi Primusa se nam je predstavil Patrik Desku, Flavijo pa je upodobila Zaja Postružnik. Svoji vlogi sta več kot odlično odigrala, blestela pa sta tudi v pevski vlogi, tako kot drugi solisti, in sicer Neja Gajzer, Emma Sartor, Nuša Arnuš in Naja Fridl. Skupaj z drugimi plesalci in igralci v Poetoviu so prikazali zgodbo, ki temelji na nekaterih resničnih zgodovinskih dejstvih. Tako smo se gledalci potopili v čas vladanja cesarja Vespazijana, njegovo vlogo je prevzel g. Andrej Klasinc, in bili priče, kako je leta 69 prišlo do poimenovanja mesta Poetovio ter njegovega prvega zapisa v zgodovino.

Poetovio je občinstvo resnično navdušil, saj so ga ob koncu nagradili z večminutnimi stoječimi ovacijami.

Muzikal bi težko izvedli, če nam na pomoč s finančno podporo ne bi priskočili Mestna občina Ptuj in Minoritski samostan. Pri kostumih so nam pomagali Vrtec Ptuj, Poetovio LXIX – Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj ter Šiviljstvo Lidija Šmigoc. Pri strokovnem glasbenem delu muzikala pa smo sodelovali z Arsano – Društvom za glasbeno umetnost.

Vsem, ki so nam v kakršni koli obliki priskočili na pomoč, se prav lepo zahvaljujemo.

Olgičarji smo s tem muzikalom znova dokazali, da smo ˝zakon˝.

Zapisala: Ela Milošič, 7. b

(Skupno 762 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost