Zasaditev treh jelš na šolskem dvorišču

V četrtek, 14. novembra 2019, smo na Olgičinem dvorišču zasadili tri mlada drevesa – Spathijeve jelše, saj je naše smreke, ki so nam dajale senco v vročih poletnih dneh, uničilo julijsko neurje.

Na pomoč nam je priskočil Lions klub Ptuj Primus, ki nam je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj drevesa podaril, za kar se jim vsem iskreno zahvaljujemo.  Na posebni prireditvi ob zasaditvi so nas tako obiskali županja MO Ptuj, ga. Nuška Gajšek, in predstavniki Lions kluba Ptuj Primus. Ob začetku slovesnosti se je naša ravnateljica, ga. Helena Ocvirk, zahvalila za velikodušno donacijo. Spregovorila sta tudi gospa županja in predsednik Lions kluba Ptuj Primus, g. Sandi Kramberger. Nato so vsi skupaj “poprijeli za lopate” in družno zasadili zadnje drevo. Alja Sedič in Zaja Postružnik sva prispevali nekaj besed o Spathijevih jelšah in o tem, kako zelo je pomembno, da sadimo drevesa, saj le-to predstavlja simbol upanja in življenja. Vsem prisotnim je Tai Prosenjak s svojo harmoniko zaigral lepo slovensko pesem.

Drevesa so naši spremljevalci skozi vse življenje in vsako drevo pripoveduje svojo zgodbo. Tako bodo tudi drevesa, ki smo jih zasadili na našem šolskem dvorišču, pripovedovala Olgičino zgodbo.

 

Zapisala: Alja Sedič, 6. b

 

(Skupno 536 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost