Zadnji šolski dan v koledarskem letu 2019 in proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V torek, 24. decembra 2019, smo zadnjič v koledarskem letu 2019 odprli težka Olgičina vrata in se prepustili šolskemu dogajanju, ki je bilo precej drugačno kot ostale šolske dni. Za vse učence naše šole je bil ta dan tehniški dan, ki smo ga poimenovali “Praznovanje”. 

Tako kot vsako leto doslej smo se zbrali v šolski telovadnici in si ogledali proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki sta jo povezovala Nika Vidovič in Matjaž Alič. Neja Gajzer, Vita Bezdrob in Andraž Mršek smo gledalce popeljali v svet slovenske pesmi, saj smo recitirali  odlomke slovenskih pesnikov, kot so Feri Lainšček, Svetlana Makarovič, Tone Pavček … Seveda ni smela manjkati glasba, kjer je glavno vlogo odigral naš band Glasbene mašine, ki je v prvem delu nastopa predstavil dve slovenski pesmi, ki ju je zapela Nuša Arnuš, in sicer Z Goričkega v Piran ter V dolini tihi. V dramske čevlje smo nato stopili Neja, Nia in Andraž, ki smo v naši dramski uprizoritvi prikazali nestrpno pričakovanje prvih snežink. Sledil je ponovni nastop Glasbenih mašin, a tokrat sva mikrofon vzeli v svoje roke Neja Gajzer in Emma Sartor, ki sva skupaj odpeli pesem A Thousand Years. Emma nas je nato začarala z vsem znano pesmijo Eda Sheerana Perfect. Glasbene mašine so svoj nastop zaključile s pesmijo Girls Like You, ki sem jo odpela Neja, ter nato še Emma s pesmijo Believer. Seveda naš band ne bi bil band brez Roka Kukovca, Matica Rutarja in Taia Prosenjaka, ki so poprijeli za najrazličnejše instrumente in nam pevkam omogočili odlično glasbeno spremljavo. 

Sledil je sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Predsednica in podpredsednik šolske skupnosti, Iva Prša Đerić in Nejc Strašek, sta povabila naše najmlajše Olgičarje – prvošolce na oder, da so se preizkusili v kratkem kvizu nato pa za njima ponovili zaprisego in s tem postali enakopravni člani naše šolske skupnosti. Vsak prvošolec je v dar prejel slovensko zastavo in priponko Olgice.

Po proslavi smo se podali v matične učilnice, kjer smo nestrpni čakali na devetošolce, ki so po razredih prodajali srečke za njihov srečelov. Kmalu zatem smo odhiteli v učilnici devetošolcev, kjer smo polni pričakovanj prejeli svoje dobitke. 

Prijeten šolski dan je hitro minil, saj je bil zabaven in sproščen. Z veseljem smo za seboj zaprli šolska vrata in se podali božično-novoletnim počitnicam naproti.

Zapisala učenka IP-TISK: Neja Gajzer, 7. b

(Skupno 659 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost