‘Olgoplanet’ na 60. mednarodni karnevalski povorki

V nedeljo, 23. februarja 2020, smo se Olgičarji, tako kot vsako leto, udeležili tokrat že 60. Mednarodne karnevalske povorke na Ptuju.

Tudi letos so se priprave na povorko začele že v preteklem koledarskem letu, ko smo razmišljali, s katero masko se bomo predstavili na letošnji povorki. Skupaj smo se odločili, da se tokrat predstavimo kot ‘Olgoplanet’, na katerem bivajo ‘Olgoraziskovalci’, ki se na različne načine lotevajo raziskovanja planeta Olgica. Med raziskovalci ste tako lahko zasledili astronome, biologe, kemike in fizike, ki so s pridnim raziskovanjem na planetu Olgica pridobili ogromno novega znanja. Na čelu naše skupine je potovala raketa, na kateri se je počasi vrtel ‘Olgoplanet’.

Učenci so se zbrali v šoli ob 11.30, pojedli kosilo ter se oblekli v kostume, ki so jih več tednov sami pridno izdelovali ob pomoči nekaterih učiteljic.

Povorka se je začela na Potrčevi ulici, kjer so se zbirale vse skupine. Na poti skozi mesto so se naši ‘Olgoraziskovalci’ predstavili številnim gledalcem, ki so bili nad našo masko navdušeni. Pred Mestno hišo so gledalcem predstavili tudi nekaj zanimivih eksperimentov, nato pa nadaljevali našo pot, ki se je zaključila pred Olgico. Ob prihodu v šolo so se posladkali slastnimi krofi, ki so si jih pošteno zaslužili, saj so tako učenci kot učiteljice v povorko vložili veliko truda in trdega dela.

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost