Odlična uvrstitev v izzivih projekta Varno na kolesu

Olgičarji smo bili v letošnjem šolskem letu vključeni v projekt Varno na kolesu. Ta projekt že osmo leto združuje šolarje po vsej Sloveniji. Spodbuja nas k spoznavanju in utrjevanju prometnih pravil, ter se zavzema za celovito razumevanje prometne varnosti. Letos smo bili učenci še posebej aktivni; v projektu smo namreč sodelovali vsi učenci šole v vseh zadanih izzivih (razpisane naloge A, A + B in B). Organizirali smo kolesarski izlet s starši, pripravili smo predlog za kolesarski izlet po ptujski občini in knjižico o najpogostejših prekrških kolesarjev, izdelali smo družabno igro za utrjevanje prometnih pravil ter vse od septembra do aprila aktivno kolesarili in tako zbirali prevožene kilometre.

V torek, 23. 6. 2020, so nas na šoli obiskali predstavniki Butan plina in zavarovalnice Triglav ter nas nagradili z bogatimi nagradami. V sklopu razpisa B smo prejeli kolo in pet kolesarskih čelad, v okviru naloge A + B smo prejeli nagrado v višini 800 evrov, prav tako smo osvojili nagrado 200 evrov in pet kolesarskih čelad v kategoriji posameznih nalog, saj smo pripravili zanimiv predlog za kolesarski izlet v naši občini Ptuj.

Ponosni smo na letošnjo visoko uvrstitev, ki nam je dala še večjo motivacijo za kolesarjenje, upoštevanje varnostno-prometnih pravil ter s tem skrb za trajnostno mobilnost. Glavnemu organizatorju projekta, Butan plinu, ter zavarovalnici Triglav se zahvaljujemo za vse prejete nagrade in se veselimo novih izzivov v naslednjem šolskem letu.

Zapisali: šolski novinarji

 

(Skupno 410 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost