Radijska ura ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela

V času prvomajskih počitnic praznujemo dva praznika in sicer 27. april dan upora proti okupatorju in 1. maj praznik dela.

Običajno smo oba praznika v šoli obeležili s posebno prireditvijo v šolski telovadnici, letos pa smo morali zaradi priporočil NIJZ prireditev izpeljati nekoliko drugače, in sicer z radijsko uro, ki je potekala v petek, 23. aprila ob 9. 25.

Najprej so vsi učenci naše šole, vsak oddelek v svojem ‘mehurčku’, vstali ob poslušanju slovenske in evropske himne, nato pa so prisluhnili radijski uri, ki smo jo ob mentorstvu učiteljice Darje Lipovec vodile tri devetošolke, in sicer Teja Sabotin, Ela Milošič in Kaja Golob. Učencem smo predstavile kratko zgodovino obeh praznikov in jim želele prikazati, zakaj sta tako pomembna. Za lažje razumevanje in popestritev radijske ure, so učitelji po oddelkih učencem med oddajo projicirali še PowerPoint predstavitev. Skupaj smo prisluhnili tudi nekaj pesmim, ki so nastale med vojno.

Na koncu nam je ravnateljica zaželela lepe počitnice in praznike.

Radijska ura je na poučen in zanimiv način predstavila pomen obeh praznikov, zato verjamem, da si je vsak učenec vsaj nekaj zapomnil.

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 9. b

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost