Valeta 2021

Tudi letošnja valeta je, tako kot precej drugih dejavnosti, potekala drugače kot smo si jo devetošolci predstavljali. Na začetku šolskega leta smo verjeli, da bomo lahko imeli valeto, kakršna je v navadi, a zaradi epidemioloških varnostnih ukrepov je nismo mogli izpeljati, kot smo si želeli. Zato smo se devetošolci in devetošolke že drugo leto zapored poslovili ˝z YouTube˝ valeto.

O svoji valeti smo pričeli razmišljati že takoj po vrnitvi v šolske klopi. Čakalo nas je kar nekaj dela, saj smo morali posneti kup videoposnetkov, fotografij, izbrati različno glasbeno podlago, zapisati vse zahvale in še bi lahko naštevala.

V torek, 15. junija, smo se torej učenci 9. razreda ob 8.50 zbrali pri našem mozaiku v šolskem atriju, kjer je potekala podelitev priznanj in vpis v Zlato knjigo učencev. Na samem začetku je gospa ravnateljica povedala nekaj besed, nato pa sta razrednika poklicala zlate odličnjake – učence, ki smo vseh devet let dosegli odličen učni uspeh – da smo prejeli posebna priznanja, knjižno nagrado in se vpisali v Zlato knjigo. Nato je gospa knjižničarka podelila priznanja in knjižne nagrade učencem, ki so vsa leta zvesto opravljali bralno značko; prejeli so naziv zlati bralci. Prav tako so knjižno nagrado prejeli učenci, ki so se izkazali na različnih državnih tekmovanjih in na tem nivoju prejeli srebrno ali zlato priznanje. Posebno priznanje sta prejeli tudi Ela Milošič in Teja Sabotin iz 9. b, in sicer priznanje za sodelovanje na humanitarnem področju. Sledila je razglasitev naj učencev generacije 2012–2021. Posebna priznanja na kulturnem področju smo prejeli Kaja Golob, Kajetan Kelnerič, Ela Milošič in Teja Sabotin iz 9. b. Za naj kulturnico generacije pa je bila razglašena Jana Dokl,  iz 9. a. Priznanja na športnem področju so prejeli Matic Rutar in Anej Topolnjak iz 9. a, Nejc Rozman in Nik Tavčar iz 9. b, naj športnik generacije pa je postal Nejc Strašek iz 9. a. Preostal je še en naziv, in sicer naj učenec ali naj učenka generacije. V tem šolskem letu sta si naziv prislužila kar dva – to sta Lara Simončič in Marko Lenart iz 9. a.

Po podelitvi priznanj se je ga. ravnateljica zahvalila našim razrednikom, Dušanu Lubaju, Slavici Marušek in Darji Lipovec. Zahvalili smo se jim tudi mi, učenci, prav tako tudi ravnateljici.

Še istega dne zvečer smo si lahko ob 20. uri na YouTube kanalu ogledali posnetek naše valete. Program smo vodili Nejc Strašek in Lara Simončič iz 9. a ter Teja Sabotin in Kaja Golob iz 9. b. Prisluhnili smo lahko glasbenim točkam Kajetana Kelneriča, Roka Kukovca, Matica Rutarja in Lare Simončič. Slišali smo tudi zahvale in deklamacijo pesmi, ki so jo napisali učenci 9. a. Na koncu je bil dodan še posnetek podelitve priznanj, našo spletno valeto pa smo zaključili s utrinki našega šolanja.

Devetošolci se tako z valeto poslavljamo od osnovnošolskih dni in prepričani smo, da nam bo ta posebna, drugačna valeta ostala v lepem spominu. Zahvalili bi se radi vsem, ki so poskrbeli, da so naša osnovnošolska leta bila polna zabave, veselja, novih izkušenj in verjamemo, da bomo obujali lepe spomine na našo osnovnošolsko pot. Zaprla so se ena vrata in odpirajo se nova, mi pa bomo za vedno ostali ponosni Olgičarji.

Zapisala: Kaja Golob, 9. b

Deli / Share …
(Skupno 707 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost