Moja pravljica 2021

OLGICA NA KRILIH DOMIŠLJIJE

Ponovno ste, mladi Olgičarji, dokazali, da vaša domišljija ne pozna meja. Skozi vaše literarno in likovno ustvarjanje so nastali povsem novi, fantastični svetovi in imaginarne zgodbe.
Pokazali ste, da je lahko domišljija vaša vsakodnevna spremljevalka. Pogosto je morda zamaskirana v sanjarjenje. V vaših glavah pa se nemalokrat zgodi na poti v šolo ali iz nje, doma, pri prijateljih in še kje. Takrat vaše ustvarjalne glavice razmišljajo o dogodkih, ki se niso zgodili in si predstavljajo, kako bi se nekaj odvilo v skladu z vašimi željami.
Domišljija na vsakega pozitivno vpliva, predvsem na izoblikovanje in prepoznavanje njegovih želja in ciljev. Predstavlja pomemben dejavnik človekove inovativnosti v znanosti, umetnosti, tehnologiji in v vsakdanjem življenju. Včasih se lahko zgodi, da se meja med domišljijo in realnostjo zabriše, kar lahko privede do nerealnih predstav in pričakovanj o dogodkih ter drugih ljudeh.
Prav gotovo pa je domišljija tesen sopotnik z realnostjo. Kajti, če predhodne izkušnje, ki smo jih doživeli, začinimo s fantazijo, nastane ena čisto nova celota.
In takih celot je tudi tokrat nastalo veliko. Želim vam čudovit sprehod skozi Mojo pravljico 2021.

Knjižničarka Alenka Kandrič

Deli / Share …
(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost