Pohod po haloški planinski poti

V na sončen četrtkov dan, 23. septembra 2021, smo se vsi učenci naše šole v okviru športnega dne odpravili na pohod po Haloški planinski poti.

Učenci od 1. do 4. razreda so se zbrali ob 8.00, učenci od 5. do 8. razreda smo se v svojih matičnih učilnicah zbrali ob 7.00, devetošolci pa so imeli zbor že ob 6.45, saj so imeli pred seboj najdaljšo pot.

Po prihodu v šolo so dežurni učenci najprej razdelili malico, nato smo se počasi odpravili na Zadružni trg. Tam so nas čakali avtobusi, ki so nas odpeljali proti Halozam. Kot smo že navajeni, so na avtobusih veljali preventivni ukrepi zaradi koronavirusa (mehurčki, zaščitna pokrivala za nos in usta). Vsi učenci seveda nismo šli po istih poteh. Velja namreč nenapisano pravilo, da vsak Olgičar v času svojega osnovnošolskega izobraževanja prehodi celotno Haloško planinsko pot. Prvošolci in drugošolci so se na pot po Halozah podali na Borlu, tretje- in četrtošolci  so šli z Vidma preko Dravinjskega Vrha do Podlehnika, petošolci in šestošolci iz Naraplja na vrh Jelovic in proti Stopercam (dolina Winettu), mi, sedmošolci smo se skupaj z osmošolci odpravili od Dolene do Podlehnika mimo ribnika. Naši devetošolci so se odpravili na Donačko goro. Drugošolci so po končanem športnem dnevu povedali, da so v izletu zelo uživali in jim je bilo najbolj všeč, da so lahko v živo spremljali trgatev. O mnenju sva povprašali tudi učence 3. razreda. Povedali so nama, da jim je bilo všeč to , da so lahko bili v naravi. Zelo so se zabavali tudi na avtobusu. Nazadnje sva za mnenje vprašali še devetošolce. Dejali so, da so zelo uživali v pohodu. Naučili so se tudi nekaj novega, in sicer da je bila Donačka gora prva označena planinska pot  v  Sloveniji.

Čeprav smo že v jesenskem času, nas je  sonce zelo prijetno razvajalo. Ko so nas ob povratku avtobusi odložili na Zadružnem trgu, so nekateri odšli na kosilo v šolo, drugi pa domov. S tem se je naš izlet po Haloški planinski poti zaključil. Zahvaljujemo se vsem vodnikom, ki so naš pohod še popestrili z zanimivimi informacijami.

Zapisali šolski novinarki: Zoja Čebulj in Lea Krajnc, 7. a

1. in 2. razred

3. in 4. razred

5. in 6. razred

7. in 8. razred

9. razred

(Skupno 430 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost