Tradicionalni slovenski zajtrk in naravoslovni dan

rbt

V petek, 19. novembra 2021, je na OŠ Olge Meglič potekal naravoslovni dan na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker je kar nekaj oddelkov v karanteni, je dan potekal malo drugače.

Učenci od 1. do 3. razreda so spoznali pomen zajtrka in opisali značilen tradicionalni slovenski zajtrk. Ogledali so si tudi posnetek na temo zdravega zajtrka. Nato so si ga tudi sami privoščili. Učenci so prebrali pravljico z naslovom Jabolko, temu so sledile ustvarjalne delavnice.

V 4. in 5. razredu so najprej pripravili pogrinjke in se o zajtrku pogovorili. Ogledali so si posnetek o čebelah, četrtošolci so izdelali svoj pogrinjek, petošolci pa so prebrali pravljico Zdravilno jabolko. Po  opravljenem delu so se odpravili na zasluženo kosilo.

Učenci od 6. do 9. razreda so najprej tradicionalno pozajtrkovali, nato pa likovno in literarno ustvarjali. Za dekleta je bilo predvideno predavanje z naslovom »Vpliv prehrane na zdravje rodil in menstruacijski cikel pri mladostnicah«, ki je zaradi premajhnega števila učencev v šoli žal odpadlo. Za fante je potekala dejavnost, kjer so si izmerili srčni utrip pred, med in po naporu. Vsi učenci tretje triade so si po delavnicah ogledali različne predstavitve, devetošolci pa so si ogledali film z naslovom Slepilo. Udeležili so se tudi predavanja o puberteti, adolescenci in najstništvu. 

Tudi učenci v karanteni so izvedli naravoslovni dan, ki je potekal na daljavo. Privoščili so si zdrav zajtrk, na spletu poiskali informacije o medu in si ogledali PPT predstavitev o žrtvah prometnih nesreč.

Naravoslovni dan smo zaključili ob 12.55. Kljub temu da je bilo kar nekaj oddelkov v karanteni, je bil dan še zmeraj zabaven in ustvarjalen.

Zapisali šolski novinarki: Tisa Julija Golob in Maja Magdič, 7. a

Deli / Share …
(Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost