Mala pozornost za veliko veselje

Tudi letos se je naša šola udeležila dobrodelnega projekta Mala pozornost za veliko veselje.

V projekt smo bili vključeni prostovoljci od 6. do 9. razreda in učenci na razredni stopnji.  

Namen projekta je, da se zbere 21.000 prazničnih voščilnic za 21.000 starostnikov, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po vsej Sloveniji. Olgičarji smo starejšim osamljenim ljudem želeli narisati nasmeške na obrazih kljub razmeram, ki trenutno vladajo. Zavedamo se, da je v teh časih osamljenost starostnikov še večja kot v preteklih letih. 

Ponovno smo zavihali rokave in pričeli z izdelovanjem prazničnih voščilnic. Voščilnice smo izdelovali doma in pri pouku. Ker je bila tema povezana s prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki, smo na voščilnice napisali lepe misli, povezane z božičem in novim letom. Voščilnice smo pisali na roko, pri pisanju smo bili pazljivi, da so črke dovolj velike in berljive. Pri izdelavi voščilnic smo želeli biti čim bolj unikatni. 

Zbrane voščilnice smo 3. decembra 2021 odposlali v center starejših Notranje Gorice. Vsi Olgičarji pa upamo, da se bo vsakemu od starostnikov narisal vsaj majhen nasmešek na obrazu, ko bo prejel eno od naših pisem oziroma voščilnic.                

 Zapisala šolska novinarka: Zoja Čebulj, 7. a  

Deli / Share …
(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost