3. mesto za “Plakat miru” Tise Julije Golob

V mesecu oktobru je učiteljica likovne umetnosti izbrala nekaj nadarjenih učenk starih od 10 do 13 let, ki smo likovno ustvarjale za mednarodni natečaj Plakat miru.

To je natečaj, na katerem otroci iz vsega sveta s poljubno tehniko ustvarijo likovna dela na temo miru. Rdeča nit letošnjega natečaja je bila »Vsi smo povezani«.

Porodila se mi je zanimiva ideja in tako sem narisala skupino velikih človeških silhuet, ki se držijo za roke in stojijo na planetu Zemlja. Vsaka silhueta je nekaj posebnega, saj sem se odločila, da bo na vsaki izmed njih narisana zastava naključne države. Na sredini slike se nahaja veliko rdeče srce, obdano z mavrico. Ljudje, ki se držijo za roke, predstavljajo povezanost držav in ljudi po svetu. Za sliko sem uporabila »svojo« likovno tehniko, pri kateri sem za prvo plast barve uporabila flomastre, nato pa vse skupaj osenčila z barvicami. Ta tehnika mi je všeč, saj vzame precej manj časa, kot če bi bilo vse narejeno le z barvicami. Na koncu sem v ozadju še z vodenimi barvami ustvarila sončni zahod. Za sliko sem potrebovala približno teden dni časa, za delo pa izkoristila vsako uro likovnega pouka in dodatne ure likovne umetnosti.

Moja slika je bila izbrana, poslana naprej v Ljubljano in na koncu dosegla tretje mesto na državni ravni. Sama sem zelo ponosna nase. Sporočilo mojega dela je, da moramo vedno ostati povezani in držati skupaj, ne glede na to, kdo smo in od kod prihajamo.

Zapisala: Tisa Julija Golob, 7. a

Deli / Share …
(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost