Sodelovanje na natečaju “30 let Ustave Republike Slovenije”

Konec oktobra smo osnovne šole prejele vabilo predsednika Državnega zbora Republike Slovenije, Igorja Zorčiča, vabilo k sodelovanju na ustvarjalnem natečaju “30 let Ustave RS”. Rdeča nit natečaja je bila Ustava RS, natančneje, kako si ustavo razlagamo mi in kaj ustava pomeni nam – mlajši generaciji, predvsem osnovnošolkam in osnovnošolcem.

Učitelja obveznih izbirnih predmetov Filmska vzgoja 1, 2 in 3 sta nas seznanila z natečajem in nas povabila, da se ga aktivno udeležimo s kratkimi video prispevki. Seveda smo se še prej malo pogovorili o ustavi, nato pa smo se lotili ustvarjanja – nekateri samostojno, drugi v skupinah.

Nastal je kup odličnih izdelkov in ker je bila naloga izbrati samo enega – najboljšega, ki bi zastopal našo šolo, “misija nemogoče”, sta se učitelja odločila, da bomo poslali “kolaž” več izdelkov hkrati. Tako je nastal video, ki vam ga ponujamo na ogled.

Iz Državnega zbora smo dobili zahvalo za sodelovanje v projektu in prošnjo, če lahko dele izdelka vključijo tudi v program slavnostne seje Državnega zbora, česar smo bili zelo veseli.

Izdelki so razstavljeni tudi na portalu Državnega zbora (kliknite TUKAJ).     

Zapisali: Učenci izbirnega predmeta Filmska vzgoja

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost