Dve 1. mesti in 5. mesto v golfu za naše učence

 

V petek, 18. februarja 2022, je v Arboretumu pri Kamniku potekala zaključna prireditev Golf zveze Slovenije za pokalna tekmovanja, ki so bila izvedena v letu 2021. Podelitve priznanj za najboljše golfiste na šolskih tekmovanjih v letu 2021 sta se udeležila tudi učenca naše šole, ki se zelo aktivno ukvarjata z igranjem golfa, Val Vid Vuk iz 2. b in Brin Svit Vuk iz 5. c razreda. Val Vid je v skupini U8 prejel priznanje za 1. mesto, saj je zbral največ točk, prav tako je prejel priznanje za 1. mesto Brin Svit, a v starejši skupini, U10.

Ob tej priložnosti smo šolske novinarke z bratoma Vuk opravile intervju. Najprej smo vprašanja zastavile Brinu Svitu, ki nam je povedal, da je z golfom začel pri svojih rosnih sedmih letih. Za ta šport ga je  navdušil njegov oče, ki tudi sam rad igra golf. Seznanil nas je, da k opremi za golf spada 14 golf palic, podstavki za žogice, brisača in primerna oblačila. Brin Svit trenira trikrat tedensko, med vikendom pa ima včasih tudi individualni trening. Osvojil je že ogromno medalj, od katerih jih je večina  zlatih. Za ta zanimiv šport se je odločil tudi njegov mlajši brat Val Vid, ki je s treningi začel že pri svojih šestih letih, takrat pa se je začel udeleževati tudi tekmovanj. Njegov šport se mu ne zdi zahteven, saj v njem zelo uživa. Tudi on si je že, tako kot njegov starejši brat, priboril precej zlatih in eno srebrno medaljo. Ko smo ju šolske novinarke vprašale, kaj jima je pri golfu najbolj všeč, sta odgovorila: »Stik z naravo in občutek zmage.«

Naša Olgica pa premore še enega uspešnega golfista, in sicer Tineta Laha Mrška iz 7. a razreda, ki igra z mladinci v skupini U18 in se je v skupnem seštevku točk uvrstil na 5. mesto.

Vsem našim golfistom želimo tudi v prihodnje veliko uspeha!

Val Vid Vuk, 2. b

Brin Svit Vuk, 5. c

Tine Lah Mršek, 7. a

  

                                                                                                 

Zapisale: Šolske novinarke 

Deli / Share …
(Skupno 319 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost