2. mesto na medobčinskem tekmovanju v košarki za mlajše učence

V četrtek, 17. in 24. februarja 2022, je na naši šoli potekalo medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence. Pomerile so se ekipe petih šol, in sicer OŠ Olge Meglič, OŠ Ljudski vrt, OŠ Markovci, OŠ Kidričevo in OŠ Majšperk.

V predtekmovanju (17. februarja) so prvo tekmo odigrali naši fantje odigrali z ekipo iz OŠ Markovci. Uspelo jim je doseči zmago, premagali so jih namreč za 16 točk (29 : 13). Naslednja tekma je potekala med ekipama iz Markovcev in Ljudskega vrta. Fantje z Ljudskega vrta so izkazali premoč nad ekipo Markovcev in se nato v zadnji tekmi pomerili s predstavniki naše šole. Košarkarji so tekmo zaključili z rezultatom 41 : 11 v prid Ljudskega vrta.

V finalu, ki je potekal 24. februarja, sta se najprej pomerili ekipi Ljudskega vrta in Majšperka. Zmagali so učenci iz Ljudskega vrta. Sledila je tekma med ekipama OŠ Kidričevo in našimi dečki, ki so z 29 : 16 premagali nasprotnike.

Za 3. mesto sta se nato pomerili ekipi OŠ Majšperk in OŠ Kidričevo. S 37 : 18 so slavili učenci OŠ Majšperk. Naši učenci so se nato pomerili z OŠ Ljudski vrt, ki pa so bili ponovno močnejši od naše ekipe, tako da so naši fantje na koncu dosegli odlično 2. mesto.

Na ekipo naših mlajših učencev smo izjemno ponosni, saj se jim je uspelo uvrstiti na področno tekmovanje.

Veliko uspeha jim želimo še naprej!

VRSTNI RED:

  1. OŠ Ljudski vrt
  2. OŠ Olge Meglič
  3. OŠ Majšperk
  4. OŠ Kidričevo
  5. OŠ Markovci

Stojijo (z leve): Aleksander Kaučevič, 6. a, Noah Arsić, 5. b, Oskar Bricelj Čelan, 7. a, Rok Koštomaj, 7. a, Tine Lah Mršek, 7. a, Blaž Kustor, 7. a, Zen Fenos, 7. a, Lan Ozvald, 7. a, Nikola Siračevski, 7. b, Grega Markež, 7. b, Dušan Lubaj (trener) 

Sprednja vrsta (z leve): Matija Masten, 7. a, Hugo Hodnik, 6. a, Alessandro Vajsbaher, 6. b, Nace Kolar, 7. a, Tian Gabrovec, 7. b, Matija Kostanjevec, 7. a, Kai Stoger, 7. a, Nai Kampl, 6. b

Zapisale: Šolske novinarke

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost