Mednarodni dan zapuščenih živali

Zbiranje hrane za zapuščene živali (ob svetovnem dnevu zapuščenih živali) je naša tradicionalna prostovoljska akcija že vrsto let.

V ponedeljek, 4. aprila 2022, smo na naši šoli začeli z zbiranjem hrane za zapuščene živali. Akcija je potekala v okviru mednarodnega dneva zapuščenih živali in je trajala do petka, 8. aprila 2022. Sodelovali smo vsi učenci in tako pokazali svojo pozitivno naravnanost ter ljubezen do živali, saj se je zbralo veliko hrane.

V petek, 22. aprila 2022, smo jo predali vodji Društva proti mučenju živali na Ptuju, ge. Kristini Pšajd. Ga. Kristina se je našemu povabilu z velikim veseljem odzvala in bila zelo hvaležna za donacijo. Ob tej priložnosti smo pripravili kratko prireditev, na kateri so sodelovali učenci 4. b razreda in trije sedmošolci. Deklamirali so pesmi, ki so jih v letošnjem šolskem letu napisali sami, v ozadju pa so poplesavale senčne lutke. Nato smo se prepustili instrumentalnemu delu prireditve, s katerim sta dogodek popestrila sedmošolca Tiana in Timotej. Prireditev je spretno povezovala sedmošolka Gaja. Na koncu je nas, nastopajoče, pogostila še ga. Kristina, ki nam je prinesla posladek in nam povedala marsikatero zgodbo o živalih.   

S to akcijo smo Olgičarji ponovno dokazali, da smo pripravljeni pomagati, saj nam ni vseeno za uboge živali.

Zapisali šolski novinarki: Lea Krajnc in Maja Magdič, 7. a

Deli / Share …
(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost