Spoznavajmo države EU

6. maja 2022 smo se udeležili prireditve “Spoznavajmo države Evropske unije”, ki je letos obeležila 18. obletnico vstopa Slovenije v EU. Prireditev je potekala na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju. 

Učenci OŠ Olge Meglič smo se tako kot predstavniki drugih osnovnih in srednjih šol ter vrtca predstavili na temo evrovizijske pesmi. Naša šola je kot vsa leta doslej predstavljala našo sosednjo državo Madžarsko.

Zaja Postružnik je stopila v čevlje priljubljene madžarske pevke Kati Wolf in s svojim čudovitim glasom brezhibno zapela evrovizijsko pesem »What about my dreams«. Spremljevalna plesna skupina, v sestavi Selina Murko, Alja Sedič in Klara Gabrovec, je dopolnila Zajino petje z izvrstno plesno uprizoritvijo.

Naša stojnica je zasijala v znamenju Kati Wolf, ki nas je počastila »s svojim osebnim obiskom« ter s svojimi avtogrami. Matjaž Habjanič in Nace Kolar sta obiskovalcem približala lepote Madžarske ter jim ponudila kulinarično specialiteto madžarico.

Po zaključenem programu na dvorišču Minoritskega samostana smo se odpravili  v ptujski »Evro park« na dvig evropske zastave, katere dvig sta opravila županja Mestne občine Ptuj ga. Nuška Gajšek in predsednik Turističnega društva Ptuj, g. Peter Pribožič.

Mentorici: Mateja Simonič in Ksenija Kovačič Žižek

Deli / Share …
(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost