Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

V torek, 10. maja 2022, smo učenci od 6. do 9. razreda imeli tehniški dan. Zjutraj smo se dobili v šoli, kjer so šestošolci in devetošolci najprej pisali nacionalno preverjanje znanja, ostalim pa so učitelji predstavili celodnevne aktivnosti, ki bodo na ta dan potekale. Po predstavitvi smo začeli z risanjem avtoportretov, torej smo risali sami sebe. Pred risanjem smo si zbrano ogledali video posnetek, ki prikazuje natančen postopek risanja obraza. Ko smo avtoportrete narisali, smo jih pobarvali in obogatili s tempera barvami. Nato smo se odpravili v Mestno gledališče Ptuj, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Mahmud.

Predstavo je zrežiral Peter Srpčič, doživeto pa sta jo odigrala igralca Simon Šerbinek in Luna Ornik. Zgodba govori o fantu po imenu Mahmud, o tem, kako je skupaj s svojimi starši prišel iz daljnega Vzhoda med nas. V predstavi stopita pred šolski razred mož in žena, starša Mahmuda, ki sta prišla prosit sošolce, da njunega sina sprejmejo takšnega, kot je – z njegovo kulturo, navadami, običaji. Skozi njuno pripoved se na človeški in pretresljiv način slika zgodba o ljudeh, ki so prisiljeni zaradi krutih in nečloveških okoliščin, s katerimi se ti ljudje soočajo v svojih domovinah, bežati iz svojega rojstnega kraja in se znajdejo v okolju, ki jim ni domače, kjer živijo ljudje na način, ki jim je tuj.  Kaže se človeški obraz množice beguncev, ki v strahu za svoje življenje in v upanju na boljši jutri prihajajo med nas.

Po  predstavi  smo imeli še zanimiv pogovor z režiserjem in igralcema predstave. Nato smo se počasi odpravili proti šoli.

Bil je zares zanimiv dan.

Zapisala: Ula Čeh, 7. b

Deli / Share …
(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost