Dan šole

Ne boste verjeli, a minila so že štiri leta od naše zadnje zaključne prireditve. Leta 2019 smo namreč šolsko leto zaključili z zelo uspešno izvedbo muzikala Poetovio, v šolskih letih 2019/20 in 2020/21 pa je prireditev odpadla zaradi epidemije koronavirusa. V četrtek, 9. junija 2022, smo tako po dolgem času na naši šoli znova pripravili veliko prireditev. V eno smo združili kar dve prireditvi, in sicer prireditev ob dnevu šole in zaključno prireditev. Na tej zares slavnostni prireditvi, ki smo jo poimenovali “Obrazi Olgice”, smo nastopali skoraj vsi učenci naše šole.

Svečan dogodek se je pričel ob 18. uri, tako kot se spodobi, s himno naše Olgice. V vlogi voditeljev Saša in Pera sta se predstavila Andraž Korošec in Andraž Mršek, ki sta pozdravila vse prisotne, nato pa predala besedo gostom, in sicer najprej gospe ravnateljici, Heleni Ocvirk. Publiko so nato nagovorili še županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, ravnateljica pobratene šole Đuro Ester iz Koprivnice, Sanja Prelogović, in namestnica gradonačelnika mesta Koprivnica, Ksenija Ostriž. Voditelja sta nam obljubila večer poln glasbe, petja, plesa in igre. In res je bilo tako. Na odru so se jima pridružili še trije člani žirije, in sicer Pia Peršuh kot Anamarija, Taj Sledič kot Andrej in Hana Kmetec kot Marjetka. Le-ti so skozi celotno prireditev komentirali točke naših talentiranih Olgičarjev. Nato pa se je začelo zares. Najprej so se nam predstavili učenke in učenci 1. a, ki so nam prikazali, kako črke abecede po prepiru spoznajo, da je prav vsaka enako pomembna. Z ljudskim plesom so se takoj za njimi predstavili naši drugošolci, nato pa še učenke in učenci 1. b s krokodiljim plesom. Tudi naslednja točka je bila plesna, saj so učenke in učenci 5. a ob ritmih Jasona Derula zaplesali s pisanimi trakovi. Z glasbeno in plesno točko so se predstavili tudi v 5. c. Fantje so namreč zarepali, dekleta pa zaplesala. Lina Malinger, Ela Holc in Tara Kloar so navdušile žirijo s pesmijo “Sign of the Times”, ki jo sicer izvaja Harry Styles. Publiko so nato s svojim skečem, imenovanim “Coronatime”, nasmejali učenci 8. a, za njimi pa je na oder stopila Eva Ritonja, ki je zapela čudovito hrvaško pesem “Nek svud ljubav sja”. A veste, “Kdo vesele pesmi poje”? Ja, učenci našega Cici zbora. Pojejo pa tudi učenke in učenci 5. b, ki so pesem “Ostani z nami” priredili v “Ostani v šoli”. Tretješolci so v okviru razširjenega programa pripravili še eno zanimivo glasbeno-gibalno točko, s katero so se predstavili in poželi velik aplavz. To je uspelo tudi Zaji, ki je čudovito odpela “The Winner Takes It All” skupine Abba. Mladi upi 7. a so se predstavili naslednji in nam pokazali, da imajo najrazličnejša zanimanja – od športa do kuhanja. Nuša Arnuš, ki je stopila na oder takoj za njimi, je odpela svojo čudovito pesem “Midva”. Za Nušo so “zažurali” učenci in učenke 7. b, nato pa je bil znova čas za glasbo. Predstavila se je šolska glasbena skupina Glasbene mašine s priredbo pesmi “Wings” in “Smells Like Teen Spirit”, ki sta ju izvedli Neja Gajzer in Emma Sartor, ter mladinski pevski zbor s pesmijo “La Vida Loca”. Takoj za njimi so na oder prišli naši četrtošolci, ki so ob pomoči glasbenih cevi navdušili z nastopom pesmi “Ko si srečen”, pri katerem so vključili tudi občinstvo.

Tudi zaključek prireditve je bil glasbeno obarvan. Ob zvokih poletne uspešnice Iko Iko so se najprej zazibali žirantje, medtem ko so vsi nastopajoči s pihanjem milnih mehurčkov v dvorani pričarali čarobno vzdušje. O uspešnosti prireditve so pričali veliki nasmehi na obrazih nastopajočih in publike kot tudi gromek aplavz, ki je pospremil prav vsako točko.

Zapisali: Maja Magdič in Gaja Urek, 7. a

(Skupno 760 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost