1. mesto za Leilo na ‘Otroci pojejo slovenske pesmi’

Tudi letos smo se na naši šoli, kot že vsa leta do sedaj, odločili sodelovati v glasbenem projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo družbe Radio-Tednik Ptuj, ki ga že osmo leto zapored organizirajo skupaj z občinami in osnovnimi šolami iz Podravja, Savinjske regije, osrednje Slovenije in tudi Primorske.

Že na šolskem predizboru je Leila Bećirović iz 5. b razreda pokazala odličen nastop in se s tem uvrstila v naslednji krog. V polfinalnem nastopu je ponovno dokazala, da se v njej skriva pravi talent in s tem prepričala tako komisijo kot poslušalce Radia Ptuj.

18. avgusta je v Minoritskem samostanu na Ptuju potekalo finale, kjer je imela težko konkurenco, saj se je v mlajši kategoriji od 1.-5. razreda za zmago potegovalo 13 odličnih mladih pevcev. Tudi tokrat je komisijo, ki so jo sestavljali Nuša Derenda, Domen Kumer in Tinkara Fortuna, prepričala, da je to »njena srajca«, kot pravi pesem Srajca skupine Papir, s svojim mladostniškim nastopom in z lepim glasom pa vse očarala in zmagala. Glavna nagrada je samostojna pesem, ki bo napisana samo zanjo, in že komaj čakamo, da nam jo predstavi.

 

Vodja projekta na šoli: Dr. Renata Debeljak 

(Skupno 452 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost