Startup na Olgici

V torek, 25. oktobra 2022, sta nas obiskali ga. Mirjana in ga. Tjaša iz Bistre Ptuj. Učencem, ki sodelujemo pri Podjetniškem izzivu za mlade, sta predstavili kako lahko razvijemo podjetniško idejo in kako so uspeli znani in uspešni inovatorji. V naših glavah so se nato razvile zelo dobre ideje, ki so lahko ključne tudi za našo prihodnost. Ob koncu prvega dne smo se razdelili še v štiri ekipe in se igrali igro Poslovni Activity.

Naslednji dan smo se ob 8.10 zbrali pred šolo in se odpravili v Tehnološki park, v naše mednarodno znano podjetje Intera. V prostorih Intere nam je g. Peter Ladič predstavil s čim se pravzaprav ukvarjajo in kako dolgo že poslujejo. Ponudili so nam mandarine in pomarančni sok. Ogledali smo si celotno podjetje in njihove nove prostore. Bili smo v sobi v kateri imajo tobogan, po katerem smo se nato lahko tudi spustili. Po obisku smo se s prijetnimi vtisi in polni energije vrnili k pouku.

Zadnji dan projektnega dela smo imeli v mali telovadnici ustvarjalne delavnice s predstavnicama Bistre Ptuj. Naredili smo Canvas – poslovni model našega produkta, nato pa smo si v računalniški učilnici ogledali kako se pripravi ‘pitch’ in kako očarati komisijo. Zavihali smo rokave in začeli pripravljati naše PowerPoint predstavitve in logotipe. Tako se je naš poslovni teden zaključil.

Veselimo se že predstavitve naših poslovnih idej, ki bodo potekale pred tričlansko komisijo, in sicer v sredo, 9. novembra 2022, v prostorih naše šole.

Zapisale:  Gaja Urek, Maja Magdič, Tisa Julija Golob,  8. a


(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost