Ogled muzikala “Figarova svatba” na II. Gimnaziji Maribor

Po dveh letih, ki sta bili zaznamovani z epidemijo, smo se v petek, 25. novembra  2022, nekateri učenci od 6. do 9. razreda ob 16.45 znova zbrali na parkirišču pod gradom, od koder smo se z avtobusom odpeljali proti II. Gimnaziji Maribor, kjer se je ob 18. uri pričel muzikal ‘Figarova svatba’ v izvedbi English Student Theatre. 

Ko smo nekaj pred 18. uro prišli v dvorano, smo vsi nestrpno čakali, da se predstava začne. Muzikal, ki je komedija zmešnjav, je priredba Mozartove opere in temelji na komediji Pierra Beaumarchaisa. Dogaja se v 18. stoletju na dvoru grofa Almavive. Najprej spoznamo glavnega junaka Figara in njegovo zgodbo, prav tako pa izvemo več o začetku njegove brivske kariere. Grof Almaviva mu ponudi delo na dvoru, kjer ta spozna Suzano, spletično grofice Rozine. Figaro se zaljubi vanjo ter se želi z njo tudi poročiti, a vmes pride grof, ki želi Suzano zapeljati. Figarova preteklost ga pripelje na sodišče, kjer odločajo o pogodbi, po kateri je Figaro obljubil svojo roko dvorni oskrbnici Marceline, v kolikor ji ne vrne denarja. Odločitev sodišča je razveljavljena ob tem, ko odkrijejo, kdo so Figarovi starši. Figaro in Suzana se nato poročita, svatba pa doseže vrhunec z Wolfgangom Amadeusom Mozartom, ki pride na dvor.  

Ob ogledu muzikala je težko verjeti, da v njem igrajo in pojejo dijaki in ne profesionalni igralci, saj je izvedba vrhunska. Piko na “i” doda glasba, ki je mešanica klasike in moderne rock in pop glasbe. Med drugim navdušijo pesmi Magnifica, skupine Queen, Madonne, Cher, Falca in mnogih drugih glasbenih zvezdnikov.

Se pa lahko Olgičarji pohvalimo, da letos v muzikalu sodelujejo kar trije naši nekdanji učenci, in sicer Emma Sartor ter Matija Papdi, ki sta del igralskega ansambla, ter Matjaž Alič, ki skrbi za luči in osvetljavo.

Ob koncu smo igralce nagradili z bučnim aplavzom, pred odhodom domov pa smo se lahko z nekaterimi tudi slikali. 

 

Zapisala: Ema Ganzer, 7. a 

(Skupno 583 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost