Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda in tržnica poklicev

V torek, 24. januarja 2023, se nam je ponudila enkratna priložnost, da se po nekajletnem premoru znova v živo seznanimo z različnimi poklici na tržnici poklicev.

Učenci  od 7. do 9. razreda smo namreč ta dan imeli tehniški dan, katerega osrednja tema je bila poklicna orientacija. Še posebej veseli smo bili dejstva, da so se dejavnosti začele šele ob 10. uri, tako da smo lahko zjutraj malo dlje spali. Ob 10. uri smo se zbrali v matičnih učilnicah, kjer smo izvedli, kako bo potekal naš dan. Izvajali smo tudi najrazličnejše dejavnosti, povezane s  poklici. Reševali smo vprašalnike, katerih rezultati so nam namignili, kateri poklic bi bil primeren za nas, si ogledali video predstavitve posameznih poklicev, se igrali poklicno pantomimo, razmišljali o naših močnih področjih, interesih in kompetencah, ki so potrebne za opravljanje določenega poklica, spoznavali poklice prihodnosti in še in še. Najboljši del tega dne pa je bila udeležba na tržnici poklicev, ki je potekala v šolski telovadnici. 

Na tržnici poklicev se nam je predstavilo kar 17 srednjih šol in zavodov s ptujskega, mariborskega, savinjskega in ormoškega področja. 

Na otvoritvi smo najprej prisluhnili uvodnemu pozdravu naše devetošolke Zaje in poskočni melodiji izpod spretnih prstov našega harmonikarja, sedmošolca Taia. Nato smo se polni pričakovanj sprehodili od stojnice do stojnice, kjer so nam predstavniki posameznih šol s praktičnimi primeri prikazali različne dejavnosti, ki so značilne za posamezno šolo in poklic.

Tudi učenci 6. razreda so imeli tehniški dan, ki so ga posvetili izdelavi pustnih mask in pustne dekoracije. Nastali so mnogi prečudoviti izdelki, ki bodo krasili okna naše šole in nekaterih izložb v starem mestnem jedru. Na koncu pa so tudi šestošolci dobili priložnost, sprehoditi se po tržnici poklicev in tako v »živo« na zabaven način spoznati najrazličnejše poklice.

Verjamem, da je ta tržnica poklicev marsikomu od nas olajšala odločitev pri izbiri srednje šole.

                              Zapisali: Maja Magdič in Gaja Urek, 8. a

 

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost