Atletski športni dan

V sredo, 19. aprila 2023, smo imeli vsi učenci naše šole atletski športni dan, v okviru katerega smo izvedli nekatere meritve za športno vzgojni karton.  

Najprej smo se zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer smo se pogovorili o poteku športnega dne. V jedilnici smo prevzeli malico, ki smo jo pojedli v učilnicah. Ko smo pomalicali, so sledile različne športne dejavnosti.  

Najmlajši učenci so se že takoj odpravili na stadion, kjer so se preizkusili v več športnih disciplinah, in sicer v teku na 60 in 600 metrov, v skoku v daljino ter metu vorteksa.  Po vseh opravljenih meritvah so se lotili nekaterih drugih športnih aktivnosti.

Mi smo se po malici odpravili v mestni park, kjer smo na napravah delali ponovitve vaj za moč, nekateri razedi pa so igrali košarko in plesali. Kasneje smo se počasi odpravili na stadion, kjer smo odložili stvari in se ogreli, nato pa se še mi preizkusili v teku, skoku v daljino in metu vorteksa. 

Precej utrujeni smo se okrog 13. ure vrnili v šolo, še posebej veseli, da nam je bilo doslej precej muhasto in deževno aprilsko vreme kljub vsemu naklonjeno.  

 

Zapisali:  Maja Magdič in Gaja Urek, 8. a 

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost