2. in 3. mesto na regijskem tekmovanju z mobilnimi roboti RoboCUP Junior

V torek, 25. aprila 2023, je v prostorih ŠC Ptuj na Volkmerjevi cesti potekalo regijsko tekmovanje z mobilnimi roboti RoboCUP Junior. Organizator tekmovanja je bila Elektro in računalniška šola Ptuj.

Tudi na Olgici smo se pripravljali za sodelovanje na tekmovanju. Cilj tekmovanja je bil, da učenci sestavimo in programiramo robota, ki sledi črti, zazna oviro in zavije okoli nje, zapelje čez oviro in to v najkrajšem možnem času. V drugem delu proge pa poišče kroglice, ki predstavljajo ranjence, in jih prenese v vnaprej določen kot ter jih reši.

Iz naše šole sta na tekmovanju sodelovali dve ekipi. V prvi ekipi sta bila Andraž Mršek in Matej Mlakar Belšak. V drugi ekipi pa smo bili Andraž Korošec, Jure Šajtegel, Matic Šuler in Bor Mlakar Belšak. Vsi smo se zelo potrudili. V sestavljanje in programiranje smo vložili veliko časa, pridobili smo veliko novega znanja. Naš trud je bil poplačan, saj smo bili na tekmovanju zelo uspešni. Matej Mlakar Belšak in Andraž Mršek sta osvojila 2. mesto, Andraž Korošec, Jure Šajtegel, Matic Šuler in Bor Mlakar Belšak pa smo osvojili 3. mesto. Vsi smo se uvrstili na državno tekmovanje, na kar smo zelo ponosni.

Zapisal: Andraž Korošec, 6. a

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost