Državno tekmovanje RoboCup Junior

V torek, 16. maja 2023, sta se dve ekipi z Olgice udeležili državnega tekmovanja iz robotike. Tekmovanje je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor. Cilj tekmovanja je bilo sestaviti robota, ki sledi črni črti, zazna oviro in zapelje okoli nje, zapelje čez rampo ter žogice pripelje v določen kot. Koti so bili označeni z rdečo in zeleno barvo. Robot je moral v največ osmih minutah prevoziti progo.

Prvo ekipo sta sestavljala Andraž Mršek in Matej Mlakar Belšak iz 9. a, drugo ekipo pa smo sestavljali Andraž Korošec, Matic Šuler, Jure Šajtegel, 6. a, in Bor Mlakar Belšak, 7. b. Za razliko od ekipe “Burek mobil”, ki sta ko sestavljala Andraž in Matej, je naša ekipa “Milka Team” prvič preizkusila svoje sposobnosti na državni ravni.

Ob 7.30 smo se dobili v učilnici za tehniko in pripravili vse potrebno za tekmovanje ter ob 7.50 odšli iz šole na parkirišče pod grad. Tam nas je že čakal prevoz do Maribora, kamor smo prispeli okrog 8.30.

V prvem krogu je prvi robot, ki je zapeljal po progi, je bil robot  ekipe “Burek mobil”. Takoj za njima smo bili na vrsti “Team Milka”. Drugi krog sta prav tako začela Andraž in Matej, takoj za njima pa znova naša ekipa.

Med posameznimi “nastopi” smo imeli čas za reprogramiranje in popravljanje robota ter programa in ta čas smo maksimalno izkoristili.

S končnim rezultatom na državnem tekmovanju smo zelo zadovoljni, čeprav nam ni uspelo doseči najvišjih mest. Odločili smo se, da bomo tudi naslednje šolsko leto s tem projektom nadaljevali, saj smo pridobili veliko novega znanja in izkušenj.

 

Zapisal: Andraž Korošec, 6. a

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost