Otroška varnostna olimpijada

Tudi letos smo se Olgičarji udeležili otroške varnostne olimpijade, ki je tokrat potekala v telovadnici OŠ Kidričevo, in sicer 11. maja 2023.

Otroška varnostna olimpijada je tekmovanje osnovnošolcev namenjeno četrtošolcem, v okviru katerega učenci spoznajo pravila za preprečevanje negativnih varnostnih pojavov ter se naučijo prvega odpravljanja vzrokov in posledic le-teh.

Letošnje, 15. Otroške varnostne olimpijade, se je udeležilo devet učencev 4. a pod mentorstvom učiteljice Barbare Terbuc. Pred pričetkom tekmovanja so potekale krajše priprave in druge formalnosti. Učenci so se pomerili v štirih igrah, najprej v gradnji piramid  “Človek ne jezi se” in sestavljanju logotipov interventnih služb Otroške varnostne olimpijade, ki ju je spremljalo glasno športno navijanje. Nato so nadaljevali z vožnjo s kolesom, zaključili pa s tekmovanjem in igrami z vodo.

Na koncu je sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj. V skupnem seštevku so naši učenci zasegli sedmo mesto, kar je zelo lep dosežek.  

Naši tekmovalci (od leve):

(sedijo) Pija Muhič, Lana Horvat, Ota Habjanič, Viktorija Koter

(stojijo) Rene Rakovič, Lijan Korez, Luka Elias Heinisch, David Kolarič, Jaša Muratovič 

 

Zapisala: Eva Ritonja, 8. b

Fotografije: OVO

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost