Eko tabor za drugošolce – 3. dan

Danes smo dan začeli s pospravljanjem in pakiranjem za domov. Nismo bili nič kaj veseli, saj smo vedeli, da se naš čudovit tabor bliža koncu. Po zajtrku smo sami sebe presenetili z odličnimi uspehi pri lokostrelstvu. Nadaljevali smo z dejavnostmi, ki spodbujajo medsebojno sodelovanje (teambuilding) in prijateljstvo. Tako domov prihajamo s krasnimi novimi izkušnjami in še bolj povezani med seboj.

Učenci 2. razreda z učiteljicami

2. dan

Po prvi prespani noči nas je razveselilo sonce in tradicionalni slovenski zajtrk. Nato smo se odpravili novim dogodivščinam naproti.  
Na kmetiji smo najprej poskrbeli za konje, jih skrtačili in pripravili za jahanje. Občudovali smo tudi ostale živali na kmetiji (pujse, goske, purane, ovce, koze …).
Preizkusili smo se tudi v spretnosti natančnega zadevanja cilja z žogico. Da smo razgibali možgane, smo sestavljali uganke na temo domačih živali. Sledilo je ustvarjanje v gozdu. Ustvarjali smo različne živali iz naravnih materialov. Da smo res ustvarjalni in polni domišljije, vas lahko prepričajo priložene fotografije.
Popoldan pa je bil športno obarvan, saj smo preizkušali in urili športne veščine na poligonu in se naučili osnov preživetja v naravi. 
Večerno druženje smo zaključili s prijetnim druženjem ob tabornem ognju.
 
Učenci 2. razreda z učiteljicami 

1. dan

V sredo, 24. maja 2023, je končno napočil dan, ko smo se tudi drugošolci odpravili na Eko tabor. Ko smo prispeli, smo se najprej namestili v sobe in se kmalu odpravili na raziskovanje. Odpravili smo se v gozd, kjer smo spoznali rastlinski in živalski svet, naučili pa smo se tudi, kako se orientirati v naravi. Odpravili smo se celo do sosednje Avstrije.

Po napornem dnevu nam je večerja zelo teknila. Po večerji pa smo se pripravili na spanje. 

 
Lepe pozdrave od učencev in učenk 2. razreda z učiteljicami

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost