1. šolski dan

Po dveh mesecih vročih poletnih počitnic, smo se v torek, 1. septembra 2015, ponovno zbrali v šolski telovadnici, da bi skupaj stopili v novo šolsko leto 2015/16.

Tokrat je bil prvi šolski dan nekoliko drugačen, saj nas je Olgičarjev precej več in smo zato svečan začetek šolskega leta izvedli v dveh delih. Ob 9. uri so se zbrali učenci od 1. do 4. razreda, uro kasneje pa še učenci od 5. do 9. razreda.

Letos smo tako medse dobili 49 novih prvošolcev, ki so s 1. septembrom postali čisto pravi Olgičarji. Seveda pa nismo pozabili izpostaviti naših 38 Olgičarjev, tj. naših devetošolcev, ki se bodo s tem šolskim letom na žalost od nas poslovili. Gospa ravnateljica  nam je s svojim govorom dala nov zagon za začetek šolskega leta.

Za pester program je poskrbelo Ekološko kulturno društvo Za boljši svet Maribor, ki so se nam predstavili z zelo poučno lutkovno igrico Bodi moj prijatelj. Naše starejše učence pa so razveselile plesalke plesnega centra Mambo, ki so se nam predstavile z dvema plesnima točkama.

Učenci smo se po končani prireditvi v spremstvu razrednikov odpravili v svoje razrede. Seveda smo se posladkali tudi s sladoledom, prvošolčki pa s torto.

Zapisala šolska novinarka: Monja Sabotin, 8. a


 

POSLANICA MINISTRICE DR. MAJE MAKOVEC BRENČIČ OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice in učitelji, strokovne delavke in strokovni delavci, tehnične delavke in tehnični delavci v šolah!

Počitnice so minile, kot bi trenil. Iskreno upam, da ste se jih naužili in si nabrali moči za novo šolsko leto. Učenke in učenci, dijakinje in dijaki se gotovo veselite srečanja s sošolci in sošolkami. Verjetno ste tudi že vsaj malce radovedni, kdo bodo vaše nove učiteljice in učitelji. In prepričana sem, da se že veselite novih znanj in spoznanj v novem šolskem letu. Učenje, usvajanje znanja je bogastvo, ki vam ga nihče ne more odvzeti. Prav zato naj bo to izziv vaše poti in priložnosti v življenju, v vaši prihodnosti.

Šola pa je mnogo več kot samo hram znanja, zato ne pozabite, kako pomembni so – tako kot v življenju tudi v šoli – medsebojno razumevanje, spoštovanje, sodelovanje, strpnost in razumevanje različnosti. Zato ponudite pomoč drug drugemu, kadar je to potrebno, krepite prijateljstvo, sodelujte drug z drugim, bodite spoštljivi.

Z veseljem lahko povem, da bo v tem šolskem letu šolski prag prestopilo 21.807 prvošolk in prvošolčkov. Drage prvošolke in prvošolci, zagotovo ste vznemirjeni pred tem velikim korakom. Želim vam, da bi šola postala vaša ljuba spremljevalka, ki vas bo bogatila z znanjem, spodbujala radovednost in v kateri boste pletli zanimive prijateljske vezi. Morda z vstopom v šolo res nastopi čas, ko je konec brezskrbnosti. A hkrati je to čas, ki bo najbolj zaznamoval vaše življenje. Tega se gotovo zavedajo tudi vaši starši. Zato vam še posebej želim, da šolo radi in z veseljem obiskujete, da se v njej počutite varno in da v njej iščete odgovore na vse, kar vas zanima in spodbuja k novim védenjem in spoznanjem.

Otroci in mladostniki, prosim vas tudi, da ste na poti v šolo še posebej pazljivi. Varno stopajte po šolskih poteh, bodite previdni, ko prečkate cesto. Voznice in vozniki, tudi vas prosim za pazljivost, posebno v okolici šol. In ne le ob prvih šolskih dneh. Otroci so pogosto razposajeni, zatopljeni v pogovor, igro, v svoj svet, zato pazite nanje. Prilagodite hitrost vožnje in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise. Hvala vam za to.

Spoštovane učiteljice in učitelji!

Živimo v nenehnih spremembah v okolju in družbi, v kateri brez dobrega sodelovanja ni mogoče ustvarjati resničnega napredka, zlasti na področju izobraževanja. Naj nas zato povezuje poslanstvo vašega vsakdana z vizijo prihodnosti za otroke, mlade, ki utrjuje in spodbuja vrednote znanja, trud in spoštovanje.

Toliko izjemnih mladih posameznikov imamo. Za njimi stojite prav vi, učiteljice in učitelji, ki jih iz dneva v dan opogumljate stopati po poteh iskanja in usvajanja znanja. Hvala, da ste pri tem vztrajni in ustvarjalni soustvarjalci družbe znanja. Priložnosti zanjo in naš skupni razvoj vidim predvsem v gradnji ustvarjalnih podpornih okolij; odprtem šolskem prostoru, ki sprejema in spodbuja povezovanje, inovativnost, vpetost v lokalno in mednarodno okolje; ki opolnomoči in pomaga k vašemu profesionalnemu razvoju in ki je usmerjeno k nenehnemu zagotavljanju kakovosti. Dopuščajmo pri vsem tem različnost videnj in mnenj, jih soočajmo in ustvarjajmo dialog, brez katerega ni dobrih rešitev. In teh si želimo vsi.

Spoštovane strokovne delavke in delavci, spoštovane tehnične delavke in delavci v šolah!

Brez vas ne more biti kakovostnega šolskega vsakdana, zadovoljnih otrok in mladine, zato se vam ob tej priložnosti zahvaljujem za vse doslej opravljeno delo in vas prosim, da ga tako odgovorno kot do zdaj opravljate tudi v prihodnje. Tudi vi ste tisti, ki v mnogočem pripomorete k prenosu znanj in vzgoji otrok, predvsem pa k dobremu delovanju tega velikega sistema, ki mu pravimo izobraževanje.

Spoštovani vsi!

Slovenska šola je dobra šola. Zaradi vseh, ki jo predano in odgovorno soustvarjate. V dobro otrok, mladih, slovenske družbe.

Srečno – novemu šolskemu letu na pot!


DEL NAGOVORA RAVNATELJICE HELENE OCVIRK OB PRVEM ŠOLSKEM DNEVU

Drage učenke in učenci!

Vesela sem, da smo se lahko vsi skupaj zdravi in nasmejani ponovno zbrali v naši telovadnici. Upamo, da ste vsi preživeli prijetne počitnice, katerih radost in vznemirljivost boste danes ter naslednje dni z veseljem delili s svojimi sošolkami in sošolci. Želimo, da se v šoli počutite prijetno, sprejeto in varno, da se boste pri učnem delu trudili in si pridobili čim več znanja, da boste svoje dolžnosti in obveznosti vestno ter pošteno opravljali, si med seboj pomagali in se imeli preprosto radi.

Vsako novo šolsko leto nam prinaša mnogo izzivov. Odločili smo se, da bomo v tem šolskem letu dali poseben pomen okoljski vzgoji in razvoju okoljske odgovornosti vsakega posameznika. Zato je vsebinsko vodilo delovanja tega šolskega leta »Zdravo okolje – naša skrb in naša odgovornost«, kar pomeni, da bomo organizirali take učne vsebine in druge oblike dejavnosti, ki  nas bodo usmerjale v možnost razmišljati o okolju, o naravi in odnosu do nje.  Želimo, da se vsi skupaj naučimo spoštovati in ceniti naravne dobrine ter razvijati čut oz. odnos do tega, da skrb za okolje in naravo postane del našega vsakdanjega življenja.

Tudi v tem šolskem letu  bomo sodelovali na mnogih tekmovanjih iz znanja, tekmovanjih s področja športa, literarnega,  likovnega in glasbenega ustvarjanja. Aktivno bomo sodelovali z lokalno skupnostjo ter drugimi šolami in institucijami. Zato vas že sedaj vabim k aktivnemu sodelovanju. Skratka, v novem šolskem letu vam želim vse najboljše.

Spoštovani starši!

Hvala vam za vašo pripravljenost za sodelovanje  in da nam zaupate svoje otroke. Zagotavljam vam, da bo vzgojno-izobraževalno delo in ostale dejavnosti potekale kakovostno ter ne moteno in da bomo poskrbeli za popolno varnost vaših otrok. Prepričana sem, da je le z dobrim sodelovanjem, odgovornim delom, s pomočjo vas staršev in lokalnega okolja ter s prepričanostjo nas vseh, da zmoremo nekaj več, uspeh v tem šolskem letu zagotovljen. Zato vas iskreno  vabim k dejavnemu sodelovanju pri organizaciji in delu življenja naše Olgice.

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost