Angleški projektni dan

V zadnjem tednu prazničnega decembra smo na naši šoli že drugo leto zapored organizirali angleški projektni dan, tokrat z naslovom Oliver Twist in Festive Maribor. Ko so se v sredo, 20. decembra, nekateri šele  odpravljali v šolo, smo učenci, ki imamo izdelan individualizirani program za nadarjene pri angleščini, že bili na poti v Maribor. Okoli devete ure smo prispeli pred Narodni dom, kjer smo si ogledali predstavo Oliver Twist v izvedbi American Drama Group Europe. Predstava, ki jo je napisal Charles Dickens, je govorila o nezakonskem dečku rojenem v bogato družino, ki takoj po porodu ostane brez mame. Deček nato odrašča v sirotišnici, od koder zbeži in živi pri starem Faginu, ki nadzoruje skupino tatičev. Za Oliverja, ki ne želi krasti, se zgodba konča srečno, saj ga posvoji gospod Brownlow, ki je hkrati tudi njegov dedek.

Po končani predstavi se je naš projektni dan nadaljeval s sprehodom po praznično okrašenem Mariboru, na katerem je vsak učenec v angleščini predstavil eno od zanimivosti povezano z božičem in praznovanjem le-tega po svetu. Tako smo izvedeli kar nekaj novih zanimivosti, kot na primer, da božiča ne praznujejo povsod 25. decembra, kaj je advent, zakaj z božičem povezujemo svečke, kraguljčke, belo omelo, bodiko, prepevanje kolednic itd.

Naš projektni dan smo zaključili v prazničnem Europarku, kjer smo se pred odhodom domov še okrepčali.

Kljub mrzlemu vremenu smo se imeli zelo lepo, saj smo izvedeli veliko novega. Upam, da tak dan ponovimo tudi naslednje leto.

 

Zapisala učenka IP-TISK: Zarja Malovič, 8. a

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost