Pustni torek in Zvezde Olgice

Tako kot vsako leto je bil tudi letošnji pustni torek na Olgici prav poseben dan. A ne samo zato, ker smo imeli dan dejavnosti, ampak zato, ker nikjer na šoli niste mogli najti čisto običajnih učencev. Te so namreč zamenjale raznovrstne maske, in sicer od angelčkov vse do hudičkov.

Zjutraj smo se zbrali v matičnih učilnicah skupaj z razredniki, kjer smo se ob računalniški predstavitvi najprej pogovorili o pustu in slovenskih tradicionalnih pustnih šemah. Ogledali smo si tudi dva zanimiva kratka filma o pustu in kurentih, ki jih je posnel gospod Tinček Ivanuša.

Nato smo še pomalicali in se počasi začeli odpravljati pred mestno hišo, kjer so bili nekateri naši učenci že drugo leto zapored prave ‘zvezde’. Pred mestno hišo je namreč potekala prireditev Zvezde Olgice, na kateri so naši učenci peli, plesali in recitirali hudomušne pustne pesmice. Mi, gledalci, pa smo skupaj z nastopajočimi zapeli, zaplesali, se smejali in se zares zabavali. Tudi mimoidoči in turisti so bili navdušeni nad našimi zvezdami. Po koncu prireditve smo se odpravili nazaj v šolo.

Tudi letošnji pustni torek na Olgici je bil zelo zabaven in vesel, kot se zanj tudi spodobi.

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 6. b

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost