1. in 2. mesto na regijskem predtekmovanju iz robotike

V četrtek, 12. aprila 2018, je na ŠC Ptuj, Elektro in računalniški šoli, potekalo predtekmovanje v robotiki – ROBObum.

Tekmovanja sta se, pod mentorstvom ge. Vide Lačen, udeležili dve naši ekipi, ki sta iz konstrukcijske zbirke Lego Mindstorms EV3 sestavili in programirali robota ter se pomerili v kategoriji ROBOsled dirkač. Glavni cilj tekmovanja je, da učenci sestavijo mobilnega robota in ga programirajo tako, da ob sledenju črni črti kar najhitreje prevozi določeno pot od starta do cilja. Vsaka ekipa lahko opravi dve vožnji, pri končni uvrstitvi pa se upošteva boljši čas. Zmagovalna ekipa je seveda tista, katere robot je potreboval najmanj časa za opravljeno pot.

Člana naše prve ekipe, Žiga Arnuš in Aleksander Skaza, 9. a, sta s svojim robotom potrebovala najkrajši čas za opravljeno pot in tako na regijskem predtekmovanju osvojila 1. mesto ter se uvrstila na državno tekmovanje.

Tudi člana druge ekipe, Matija Friedl, 8. b, in Luka Vrtič, 8. a, sta se odlično odrezala, saj sta osvojila 2. mesto in se prav tako uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo v torek, 15. 5. 2018, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Obema ekipama iskreno čestitamo!

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost